Vileikiuose danieliai siaubia kultūros paveldą

Vileikiuose danieliai siaubia kultūros paveldą

Į redakciją užėjo vyras. Jis net neprisistatęs išdėstė, kad yra pasipiktinęs Šilutės seniūnijoje, Vileikių kaime apgyvendinusių danielius žmonių elgesiu: „Šitaip negalima, kas taip daro. Darkomas kultūros paveldas!“, - sakė jis.

Vyras teigė, kad Vileikiuose yra aptvertas nemažas plotas žemės. Ten ganosi gražuoliai danieliai. „Viskas kaip ir gerai. Tačiau aptvertoje teritorijoje yra ir kapinės, kurios nėra aptvertos. Po jas laisvai vaikšto gyvūnai. Ant kapų tuštinasi ir t.t. Kaip šitaip galima. Juk ten kapai! Nejaugi nieko švento nebėra“, - kalbėjo pašnekovas.

Su danielius auginančiu asmeniu susitikti nepavyko, o ir Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus neišdavė, kokia jo pavardė. Jis teigė, kad mūsų skaitytojas nemelavo. „Jau buvau nuvykęs į tą vietą. Atsitiktinai važiavau. Jau sutarėme su danielius auginančiais žmonėmis, jog kapines jie tiesiog aptvers, kad gyvuliai po jas nevaikščiotų. Tą padariau prieš keletą savaičių. Buvau vėl nuvykęs. Mačiau, kad to nepadarė. Dar po savaitės, jei nebus aptvertos kapinės, kreipsiuos į aplinkos apsaugą ir už pažeidimą bus surašytas protokolas“, - sakė seniūnas. Vileikiuose yra penkerios evangelikų - liuteronų senosios kapinės. 1997 metais kapinynas ir kapinės įtraukti į Lietuvos Respublikos kultūros paveldo registrą, o, anot seniūno, ten tik paprastos evangelikų kapinės.

Kad kapinės, kuriose laisvai vaikšto danieliai, taip pat įtrauktos į kultūros paveldo registrą, patvirtino Šilutės rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė. Ji sakė šią problemą žinanti ir jau yra pranešusi Kultūros paveldo departamentui prie Kultūros ministerijos. Todėl jo atstovai turi atvykti į Šilutę, užfiksuoti pažeidimus ir surašyti protokolą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder