Žaidimų aikštelės - miestiečių geidžiamiausios

Žaidimų aikštelės - miestiečių geidžiamiausios

Išanalizavus klaipėdiečių paraiškas dėl gyvenamosios aplinkos gerinimo paaiškėjo, kad šiemet beveik pusė bendruomenių panoro vaikų žaidimų aikštelių. Tuo tarpu savivaldybė ragina nesnausti ir jau dabar su seniūnaičiais tartis, ko jie norėtų kitais metais.

Įgyvendinant vietos bendruomenių savivaldos šių metų programą Socialinės aplinkos ir darbo ministerija Klaipėdai skyrė 0,5 mln. litų. Sulaukta apie pustrečio šimto bendruomenių paraiškų, tačiau patenkintos 108. Iš jų buvo net 42 buvo prašymai atnaujinti vaikų žaidimų aikšteles.

Taip pat prašyta remontuoti 10 krepšinio aikštelių, įrengti 8 lauko treniruoklių kompleksus, suremontuoti ekstremalaus sporto aikštelę Puodžių gatvėje, viešose vietose pastatyti naujus suoliukus, organizuoti paskaitas gyventojams įvairiomis temomis.

Visi šie darbai, išskyrus suoliukų įrengimą, jau prasidėjo.

"Norint patenkinti visas 250 paraiškų būtų prireikę apie 4 mln. litų, tačiau pamatėme, jog žmonės nelabai žino, ko pagal šią programą galima prašyti, o ko ne: prašė naujų plastikinių langų ar durų namams ir pan.", - sakė savivaldybės socilinių paslaugų poskyrio vyr. specialistė Diana Pilelienė.

Panašias sumas ministerija Klaipėdai skirs 2014 ir 2015 metais.

"Dėl kitų metų paraiškų dar niekas nesikreipė. Ragintumėme nelaukti ir jau dabar aiškintis ir su seniūnaičiais tartis, ko reikėtų. Anksčiau gausime paraiškas, anksčiau bus įgyvendinti norai", - pastebėjo savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Idėjų turintys klaipėdiečiai pirmiausiai turėtų susisiekti su gyvenamosios vietos bendruomenės interesams atstovaujančiu seniūnaičiu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder