Žolynų kvartalo kaimynai tankina gretas

Žolynų kvartalo kaimynai tankina gretas

Šiemet Žolynų kvartalo gyventojai Kaimynų šventę surengė ketvirtąjį kartą. Tik šįkart telktis dar glaudžiau juos skatino iškilusi grėsmė būti įkalintiems daugiaaukščių šešėliuose.

Kadangi yra prasidėjusi  kvartalo gyventojų kova su statybų verslo interesais, šįkart  Kaimynų šventėje nestigo ir politikų bei valdžios vyrų. Šventėje apsilankė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas. Žinoma, tokiuose renginiuose problemos nesprendžiamos.

Bet šio kvartalo gyventojams buvo proga įtakingiems žmonėms išdėstyti argumentus, kurių, kaip puikiai visi žinome, verslas nenori išgirsti.

Verslui svarbiausia - pinigai, o ne žmonių gyvenimo kokybė. Beje, su panašiais dalykais susidūrė ir Dragūnų kvartalo gyventojai, pirkdami butus. Vieni detalūs planai buvo pateikiami juos įsigyjant, ir visai kitaip pakrypo reikalai, kai išaugo verslininkų apetitai. Kvartalas, kuriame buvo numatyta daug erdvių, kuriomis ir žavėjosi butus perkantys naujakuriai,  buvo sutankintas taip, kad kaip ir "chruščiovkių" laikais su kito namo gyventojais jau beveik gali sveikintis, iškišęs ranką pro langą...

Per Kaimynų šventę Žolynų kvartalo  gyventojai galėjo pasigalynėti ir gaudydami žuvį Danės upėje,  ir sporto varžybose, ir atrakcionuose.

Kas turėjo ūpo, sėdo prie skobnių alaus kaušo išlenkti ar "sumesti" šaškių partiją didelėje lentoje. Bene laimingiausi buvo vaikai, kuriems kol kas visai nesvarbu, kad  gali prarasti ir taip negausias žaidimų aikšteles. Beje, ir suaugusieji  bevelijo linksmintis, o ne apsunkinti galvos dėl gyvenimo čia kokybės ne gerinimo, o bloginimo.

Šventė yra šventė. Vakare buvo surengtas koncertas. Žolynų kvartalo kaimynai klausėsi "Studenčių" grupės, Pauliaus ir Irūnos atliekamų dainų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder