Žvejų gatvės pėstiesiems neatiduos

Žvejų gatvės pėstiesiems neatiduos

Taip nuspręsta po savivaldybės administracijos vadovų ir specialistų susitikimo su Saugaus eismo komisijos nariais ir policijos pareigūnais. Susitikimo dalyviai atsižvelgė į šią savaitę Žvejų gatvės gyventojų ir ten dirbančių verslininkų, įmonių ir organizacijų atstovų pateiktą nuomonę, jog negalima visiškai uždaryti eismo Žvejų gatvėje ir pabloginti ten gyvenančių ir dirbančių žmonių padėtį. Iš 50 savo nuomonę pareiškusių klaipėdiečių net 44 pasisakė prieš eismo ribojimą nuo 9 iki 23 valandų.

Administracijos direktorė J.Simonavičiūtė, išklausiusi specialistų, policijos pareigūnų ir saugaus eismo komisijos narių nuomones, priėmė alternatyvų sprendimą - leisti Žvejų gatvėje statyti kelio ženklus, draudžiančius transporto eismą, tačiau leidžiančius jį pažeisti gatvės gyventojams ir aptarnaujančiam transportui. Be to, Žvejų gatvėje bus pastatyti ženklai, draudžiantys automobiliams sustoti ir stovėti. Tokiu būdu senamiesčio gyventojai galės netrukdomai pasiekti automobiliais savo namus ir iš jų išvažiuoti. 

Verslininkai, pageidaujantys kavinių veiklą organizuoti lauke, galės tai daryti Žvejų gatvėje prie savo įstaigų ant pėsčiųjų šaligatvio. Kol kas lauko kavines atidaryti ketina „Vyninė“, „Kavaledis“ ir „Storasis katinas“. Naujoji transporto eismo tvarka galiotų nuo šių metų birželio 1 d. iki rugsėjo 15 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder