Kai kairė nežino, ką daro dešinė

Kai kairė nežino, ką daro dešinė

Vyriausybės parėdymu Lietuva gyvena karantino sąlygomis. Valdžia nurodė, jog tarpusavio kontaktų skaičius turi būti kuo mažesnis. Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, uždrausta beveik viskas, jau nekalbant apie privalomą kaukių dėvėjimą. Dirbti ir mokytis liepta nuotoliniu būdu, o viešose vietose nesiburti į didesnes nei penkių žmonių grupes.

Ir, aišku, nepamiršta pagrasinti, jog už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą gresia baudžiamoji atsakomybė ir baudos.

Tačiau iš tokių Vyriausybės veiksmų atvirai juokiasi ir į draudimus spjauna ne tik netikintys viruso pavojingumu ar kaukių nauda.

Visuotinio karantino metu Muitinės departamentas toliau skelbia konkursus, ieškodamas naujų darbuotojų. Žodiniai pokalbiai su pretendentais vyksta tiesiogiai, o ne nuotoliniu būdu. Kaip ir dokumentų tvarkymas bei uniformų išdavimas. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Ką tik „iškeptas" naujas koronavirusu užsikrėtęs muitininkas pajūryje į saviizoliaciją pasiuntė beveik dešimt senųjų.

Ir tai „gėlytės", palyginti su tuo, kaip karantino laikomasi Lietuvos kariuomenėje. Iš visos Lietuvos šimtai šauktinių renkasi Karo prievolės ir komplektavimo skyriuose, iš kurių būriais išvežami po skirtingose šalies vietose įsikūrusius karinius dalinius.

Vyriausybė aiškiai nurodė, jog važiuoti tarpmiestiniu transportu galima tik užimant sėdimą vietą, išlaikant mažiausiai vieno metro atstumą. Tačiau nesunku atspėti, kiek kareivėlių iš tiesų sodinama į vieną autobusą. Ir kaip laikomasi saugumo reikalavimų juos aprengiant uniformomis tarnybos vietoje. Vargu, ar iš pirmo karto parenkamas tinkamas dydis, o per didelė ar per maža uniforma po to dezinfekuojama.

Tad ir neverta stebėtis, jog Lietuvos kariuomenėje jau nustatyta per 200 koronaviruso atvejų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder