Tyla blogio geresnio nepadaro

Tyla blogio geresnio nepadaro

Vis dažniau interneto platybėmis mus pasiekia negeri dalykai. Ne tik blogi, bet ir keliantys didžiulį pavojų jų neatpažįstantiems. Ne paslaptis, kad tarp pastarųjų daugiausia yra nepilnamečių. Juk išvysti mobilųjį telefoną iš rankų nepaleidžiantį ir juo įvairiausiuose socialiniuose tinkluose „nardantį“ pensininką galimybė labai jau minimali.

Internetas yra puikus dalykas. Visiems, kas žino, kaip juo tinkamai naudotis. Toks pats naudingas ir būtinas mūsų buityje kaip automobilis ar mėsai pjaustyti skirtas aštrus peilis. Lygiai taip pat jis gali tapti ir pavojingu ginklu. Kaip ir minėtas automobilis ar peilis. Viskas priklauso nuo to, kokiose jis rankose.

Juk ne veltui teisėsaugininkai praneša apie pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl socialiniuose tinkluose atsirandančių savęs žalojimo ir savižudybes propaguojančių grupių, kurios tokį destruktyvų elgesį pateikia kaip „žaidimą“. Ir pagrindiniu jų taikiniu tampa vaikai - pažeidžiamiausia visuomenės dalis.

Kaip juos nuo tokio internetu atsėlinančio blogio apsaugoti? Nors siūloma atsitverti tylos siena ir apie tai net nekalbėti, nes viešumas neva tik kelia dar didesnį susidomėjimą, šiuolaikiniame informacinių technologijų amžiuje visiems vandens į burnas pripilti neįmanoma. Aišku, dar galima tiesiog išjungti internetą. Tačiau istorija rodo, kad tylėjimu, kaip ir draudimais, blogio neįveiksi. Net priešingai, paslaptingas, kaip ir uždraustas, vaisius labiausiai gundo paragauti.

O gal tiesiog užtektų tėvams su vaikais praleisti daugiau laiko, kad jie nesiblaškytų interneto platybėse, pasikalbėti su jais apie ten slypinčius pavojus. Bet jeigu esi iš tų statistinių tėvų, kurie kasdien skiria tik 7 minutes, tikrai nesužinosi, kas dedasi tavo atžalos viduje ir kodėl taip pasikeitė jo elgesys.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder