Irano ambasadorius prie JT:  „Bus kerštas – žiaurus kerštas“

Irano ambasadorius prie JT: „Bus kerštas – žiaurus kerštas“

Tūkstančiai Bagdado gyventojų, skanduodami „mirtis Amerikai“, šeštadienį dalyvavo Irano generolo Qasemo Soleimanio ir Irako sukarintos grupuotės „Hashd al Shaabi“ vieno iš vadų Abu Mahdi al Muhandžio laidotuvių procesijoje. Abu jie žuvo penktadienį per JAV oro antskrydį Irako sostinėje, praneša AFP.

Laidotuvių kortežas pajudėjo iš Kadhimijos, Bagdado šiitų rajono, ir keliavo į „Žaliąją zoną“, vyriausybės ir diplomatinį rajoną, kur aukšto rango vadovai turėjo dalyvauti valstybinėje laidotuvių ceremonijoje.

Penktadienio rytą JAV bepilotis orlaivis paleido raketą į automobilius prie Bagdado oro uosto. Per antskrydį žuvo 10 žmonių – 5 irakiečiai ir 5 iraniečiai. Antskrydžio metu žuvo Irano revoliucijos gvardijos generolas Q. Soleimanis, atsakingas už nekonvencinį karą ir karinę žvalgybą. Karstai su žuvusiųjų kūnais, uždengti jų šalių vėliavomis, buvo atgabenti į Kadhimiją.

Šeštadienį laidotuvių procesijoje dalyvavo juodai apsirengę gedintys žmonės, kai kurie jų nešėsi Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei'aus nuotraukas.

Šeštadienio vakarą iraniečių palaikai bus nuskraidinti į Iraną, kur dėl generolo Q. Soleimanio žūties paskelbtas trijų dienų gedulas. Antradienį jis bus palaidotas savo gimtajame Kermano mieste, centriniame Irane.

Tuo metu Irano ambasadorius prie Jungtinių Tautų Majidas Takhtas pareiškė, kad generolo nužudymas buvo „JAV karo veiksmas prieš Irano žmones“.

„Praėjusią naktį prieš vieną svarbiausių mūsų generolų buvo įvykdytas teroro aktas ir buvo pradėtas karas. Ko tikimasi iš Irano? Mes netylėsime, mes privalome veikti ir mes veiksime“, – sakė M. Takhtas interviu CNN televizijai.

„Mes negalime užmerkti akių dėl to, kas įvyko praeitą naktį. Neabejotinai bus kerštas – žiaurus kerštas“, – pagrasino Irano ambasadorius prie Jungtinių Tautų.

„Atsakymas į karo veiksmą yra karo veiksmas. Kas, kur, kada? Tai parodys ateitis“, – sakė jis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder