Kinija dėl epidemijos dezinfekuoja ir izoliuoja naudotus banknotus

Kinija dėl epidemijos dezinfekuoja ir izoliuoja naudotus banknotus

Kinija, bandydama stabdyti daugiau kaip 1,5 tūkst. gyvybių nusinešusio viruso plitimą, dezinfekuoja ir izoliuoja naudotus banknotus, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Kinijos centrinis bankas spaudos konferencijoje paskelbė, kad bankai ultravioletine šviesa ar aukšta temperatūra dezinfekuoja juanių banknotus, kuriuos tada užantspauduoja ir laiko 7–14 dienų, priklausomai nuo protrūkio masto konkrečiame regione. Tuomet banknotai vėl paleidžiami į apyvartą.

Dėl viruso, kuriuo Kinijoje jau užsikrėtė daugiau kaip 66 tūkst. žmonių ir kuris išplito į daugiau kaip 20 valstybių, dezinfekuojamos viešos vietos, ribojami kontaktai tarp žmonių.

Vaistinėse dezinfekavimo priemonių ir chirurginių kauklių neliko per kelias dienas, kai sausio pabaigoje buvo uždarytas Uhano miestas, kuriame, kaip manoma, atsirado naujasis koronavirusas COVID-19.

Biurai liftuose laiko servetėlių, kuriomis raginama naudotis spaudžiant mygtukus, o pavėžėjimo kompanija „Didi“ ragina vairuotojus kasdien dezinfekuoti savo automobilius.

Kinijos centrinio banko vadovo pavaduotojas Fan Yifei (Fan Ifėjus) šeštadienį sakė, kad bankai raginami kai tik įmanoma teikti klientams naujus banknotus.

Centrinis bankas prieš neseniai praėjusius Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių išleido 4 mlrd. juanių naujų banknotų specialiai Hubėjaus provincijai, atsidūrusiai epidemijos epicentre, pridūrė Fan Yifei.

Tačiau neaišku, kokio masto poveikį padarys centrinio banko dezinfekavimo kampanija, nes vis daugiau kinų pastaraisiais metais stengiasi atsiskaityti per mobiliųjų telefonų programėles, o ne grynaisiais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder