Rusijos propagandistai griebėsi naujos taktikos: ėmė gailėtis Lietuvos

Rusijos propagandistai griebėsi naujos taktikos: ėmė gailėtis Lietuvos

Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova spaudos konferencijos metu pareiškė, kad JAV verčia Lietuvą pirkti amerikiečių gaminamus koronaviruso testus.

Kalba ėjo apie Vyriausybės sutartį su JAV bendrovės „Thermo Fisher Scientific" padaliniu Vilniuje dėl COVID-19 viruso nustatymo testų tiekimo Lietuvai.

„JAV pareigūnai nevengia daryti spaudimo savo partneriams Europoje, kai kalbama apie amerikiečių kompanijų komercinius interesus, ar tai būtų prekyba energija, technologijomis, ginklais ar medicinos reikmenimis.

Šiuo metu Lietuva taip pat tapo tokio politinio spaudimo objektu, siekdama paskatinti Vilnių pirkti koronaviruso tyrimus ir vaistus, kuriuos gamina amerikiečių korporacija „Thermo Fisher Scientific“ – pareiškė Rusijos atstovė.

Anot jos, toks spaudimas leidžia manyti, kad amerikiečiai yra pasirengę pasipelnyti net iš tragedijų ir pažeidžia „ne tik pagrindinius tarptautinio bendradarbiavimo principus, bet ir solidarumo jausmą su savo jaunesniais sąjungininkais Šiaurės Atlanto bloke“.

Tokį atvirą melą demaskuoja tai, kad „Thermo Fisher Scientific“ į Lietuvą atkeliavo 2010 m., Kai už 260 milijonų JAV dolerių įmonė įsigijo pirmaujančią Lietuvos biotechnologijų kompaniją „Fermentas“.

Anot Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos direktoriaus Vytauto Zimnicko, su medicinai ir mokslui skirtos įrangos gamintoja „Thermo Fisher Scientific Baltics“ dėl reagentų gamybos ir tiekimo sudarytos sutarties vertė siekia apie 2 mln. Eur.

Su pasaulyje žinomos įmonės Lietuvos padaliniu sutarta dėl 100.000 koronaviruso nustatymo testų.

Dėka šios sutarties tyrimo reagentų neteks gabenti iš užsienio valstybių, o sutaupytus transportavimo kaštus skirti kitoms reikmėms, pandemijai suvaldyti.

Šia sutartimi džiaugėsi ir pirmieji šalies asmenys. Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad sutartis su „Thermo Fisher Scientific Baltics“ - puiki žinia Lietuvai.

„Tai puiki žinia mums, ypač žinant, su kokiais sunkumais šiandien susiduriame norėdami tiek įsigyti, tiek pargabenti testus iš užsienio valstybių.

Džiaugiuosi, jog čia, Lietuvoje, turime stiprius partnerius, ir dedame visas pastangas, jog testų turėtume pakankamai ir jų pakaktų visiems norintiems“, - sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder