Šiais metais nebus popiežiaus kelionių

Šiais metais nebus popiežiaus kelionių

Pandemija privertė popiežių Pranciškų atsisakyti apaštališkųjų kelionių. Jų šiemet nebus, sakoma Vatikano radijo pranešime.

Popiežius yra pakviestas aplankyti Indoneziją, Iraką, Juodkalniją, Kiprą. Jau prieš kurį laiką pats popiežius buvo pranešęs, kad jis, kartu su Anglikonų Bažnyčių vadovu arkivyskupu Justinu Welby, nori aplankyti Pietų Sudaną. Artimiausiu metu jokių kelionių nebus, visi pasirengimai ir planai sustabdyti. Paskutinė popiežiaus apaštališkoji kelionė įvyko pernai – 2019 m. lapkričio mėnesį Pranciškus lankėsi Tailande ir Japonijoje.

Sustabdyti ir popiežiaus vizitai Italijos vyskupijose. Paskutinis įvyko šių metų vasario 23-iąją. Tą dieną popiežius pietų Italijos Bario mieste dalyvavo Viduržemio jūros baseino šalių vyskupų susitikime.

Nuo pontifikato pradžios, Vatikano radijo duomenimis, popiežius Pranciškus buvo išsirengęs į 32 apaštališkąsias keliones už Italijos ribų ir 27 kartus lankė Italijos vyskupijas, šventoves ir tikinčiųjų bendruomenes, neskaitant Romos miesto. 2018 m. rugsėjį popiežius aplankė ir Lietuvą. Daugiausia kelionių – septynios – buvo surengta praėjusiais 2019 m.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder