Viena intrigantė tiesiog suteikė platformą išsilieti kitai intrigantei

Viena intrigantė tiesiog suteikė platformą išsilieti kitai intrigantei

Tai yra geriausias pavyzdys grandinės, kaip „oficialiai“ platinamos fake news. Vieni daro labai prastus ir neprofesionalius interviu, leidžia kitiems viduriuoti žodžiais bei taškytis niekuo nepagrįstais kaltinimais, treti iš to surašo visiškai tendencingus tekstus, o ketvirti kaip tvarkingi, bet nieko nenutuokiantys mokinukai visą tai išverčia pažodžiui ir dar užlipdo skambias antraštes.

Jeigu kalbėsime apie žanrą, tai net nėra interviu, nes viena intrigantė tiesiog suteikė platformą išsilieti kitai intrigantei.

Jokia paslaptis, kad O. Winfrey jau ne vienerius metus kursto ir vadovauja Meghan keršto išpuoliams prieš britų karališkąją šeimą.

Karališkoji šeima įsileido praščiokę, kuri iškart įsijautė į hercogienės vaidmenį, neparodžiusi jokios pagarbos ją priėmusios šalies tradicijoms, pamynusi galiojančią tvarką nusprendė viską sujaukti ir po britų monarchijos stogu susikurti sau gerą biznį. Kai tai nepavyko, ji pradėjo savo keršto planą.

Naujausias epizodas – Aukos vaidmuo

Meghan interviu teiginiai – niekuo neparemtos abstrakcijos. Tai - „karališkosios šeimos narių susirūpinimas dėl jos sūnaus Archie odos spalvos“. Ašarą spaudžiantis pasakojimas kaip jai „nesinorėjo gyventi“ ir ji esą „galvojo apie savižudybę“, o Bakingamo rūmai esą atsisakė suteikti pagalbą.

Britų komentatoriai pastebi, kad O. Winfrey laikoma interviu meistre, bet visiškai akivaizdu, kad ji sąmoningai susprogdino tokią propagandinę bombą, nes nei karto neperklausė ir nepasitikslino, pavyzdžiui, koks konkretus karališkosios šeimos narys tai sakė ar klausė, kada konkrečiai tai buvo, kokiomis aplinkybėmis ir t.t.

O. Winfrey tik vaidino nustebusią, aikčiojo, ir leido Meghan kalbėti beleką. Tačiau graudžiausiai šioje pasibjaurėtinoje istorijoje atrodo Harry, kuris yra visiškoje Meghan valioje, visiškai jos kontroliuojamas ir įtrauktas į jos intrigas prieš jo paties šeimą ir šalį.

P.S. pastebėtina tai, kad uolieji fact-checkeriai tokių temų nesiima, nes čia viskas tvarkoje – juk šitą melą skleidžia dvi „progresyviosios“ - Oprah ir Meghan.

Šis tekstas yra autoriaus nuomonė ir nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder