Aukščiausio lygio aptarnavimas ir valgyklinė agurkinė

Aukščiausio lygio aptarnavimas ir valgyklinė agurkinė

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Vakar pietūs buvo išskirtiniai tuo, kad valgiau prabangiame restorane, o į kompaniją pasikviečiau vienos įmonės vadovą, kuris labai vertina gerą maistą ir labai domisi pasaulio virtuvėmis. Svečiuodamasis užsienyje jis būtinai išbando bent vieną restoraną.

"Jau geriau nenueinu į brangų muziejų, bet būtinai papietauju restorane. Kai buvau Londone, pietavau Jame Oliverio restorane "Fifteen". Žinoma, ten kainos kur kas aukštesnės nei Klaipėdos restoranuose, tačiau Vilniuje yra maitinimo įstaigų su užkeltomis kainomis, lyg būtų Londone, kur karštų patiekalų kainų vidurkis - 25 svarai. Kuo skiriasi užsienio ir Lietuvos restoranai? Pas mus daugiausia dėmesio skiriama interjerui, tarsi žmonės į maitinimo įstaigas eitų vien tam, kad pasigrožėtų interjeru. Tuo tarpu užsienyje visas dėmesys skiriamas virtuvei. Stovi kokių 50 metų senumo jau aptriušęs restoranas, bet jis - sausakimšas žmonių, nes ten dieviško skonio patiekalai. Pavyzdžiui, Jame Oliverio restorane visi maisto produktai atvežami iš išskirtinių ūkių. Ir tai labai jaučiasi. Tokios skanios ir minkštos mėsos dar nebuvo tekę valgyti", - įspūdžiais iš kelionių dalijosi vakar dienos pietų kolega.

Kadangi vakar pietavome viešbučio "Navalis" restorane jis pabrėžė, kad tokioje aplinkoje įprastai vyksta verslo pietūs, kuriems keliami šiek tiek kitokie reikalavimai nei įprastiems dienos pietums.

"Nemėgstu, jei nėra galimybės pasirinkti bent iš dviejų patiekalų. Tokių įstaigų vengiu", - pabrėžė jis.

Vyro nuomone, vidutinė dienos pietų kaina neturėtų viršyti 12-13 litų.

"Tačiau tikrai netikiu, kad už 5 litus galima kokybiškai pavalgyti", - svarstė pokalbininkas.

"Navalis" vakar siūlė agurkinę sriubą (4,50 Lt), kiaulienos troškinį, patiektą su keptomis daržovėmis, pievagrybiais, bulvių koše ir garstyčių padažu (15 Lt) bei sviestažuvės kepsnelius, keptus ant grotelių, patiekiamus su keptomis daržovėmis, bulvių kroketais ir alyvuogių padažu (15 Lt). Tie patys pasiūlymai galioja ir "Navalio" kavinėje.

Aptarnavimas restorane "Navalis" - aukščiausio lygio. Padavėja pasitinka prie durų, palydi prie stalo. Pokalbininkas kaip vieną teigiamų smulkmenų pažymėjo, tai, kad pietų metu nemokamai patiekiamas stalo vanduo su citrina. Taip pat buvo įvertinta tai, kad lėkštės pašildytos. Belaukiant patiekalų atneša užkandžių - marinuotų alyvuogių, sviesto bei graikiško padažo "Tzatziki". Taip pat galima pasirinkti iš trijų rūšių duonos. Patiekalai atnešami laiku.

"Sriubos akivaizdžiai per daug ir jos tikrai negalėčiau priskirti verslo pietų segmentui. Taip, ji normalaus skonio, bet valgyklinio. Pietaujant restorane aš norėčiau ko nors labiau išieškoto", - šitaip vakar dienos agurkinę sriubą įvertino įmonės vadovas.

Antrindamas jam, kad sriuba ir buvo tas vienintelis šaukštas deguto vakarykščiuose pietuose, galiu pasakyti, kad kone identiško skonio ir konsistencijos sriubą antradienį valgiau Klaipėdos turizmo mokyklos bare. Skirtumas tik tas, kad ten ji kainavo 1,25 Lt.

Antram patiekalui rinkomės sviestažuvę.

"Žuvis sultinga ir nesausa, iškepta tobulai. Geras garnyras. Padažas truputėlį gadina bendrą vaizdą, tačiau antras patiekalas tikrai vykęs ir porcija nemaža, ko buvo galima tikėtis po tokios didelės lėkštės sriubos", - kalbėjo pietų kolega.

Padažas, pagamintas iš alyvuogių, nei išvaizda nei skoniu nepasirodė labai patrauklus, nes pilka spalva nelabai žadina apetitą. Visa kita - be priekaištų.

Pietūs užtruko 40 minučių. Be mūsų pietavo dar keletas žmonių. Kur kas daugiau pietaujančių buvo "Navalio" kavinėje, galbūt dėl to, kad ten pietų metu maistas tas pats, tik aplinka ne tokia ištaiginga.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas 4,5 šaukšto

Dienos pietūs (19,50 Lt):
* Agurkinė su kruopomis (4,50 Lt)
* Sviestažuvės kepsneliai kepti ant grotelių, keptos daržovės, bulvių kroketai, alyvuogių padažas (15,00 Lt)

Šiose kavinėse jau lankėmės:
01 17 d. "Rytė"
01 18 d. "TaiFun"
01 19 d. "Kurėnas"
01 21 d. "Bambola" 
01 24 d. "La Cle"
01 25 d. Vytauto Didžiojo gimnazijos valgykla
01 26 d. "Senoji vyninė"
01 27 d. "Luxor"
01 28 d. Martyno mažvydo mokykla valgykla
01 28 d. "Fei Long"
01 31 d. "Kurpiai"
02 01 d. Klaipėdos turizmo mokyklos baras

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder