Teisybės dėlei reikėtų paminėti, kad tą dieną po senamiestį teko pasiblaškyti gerą pusvalandį, kol suradome vietą, kur galėtume papietauti. Vienur lauko kavinės vidurdienį nesiteikė priimti svečių - apie tai bylojo vielomis surišti suolai, kitur nebuvo laisvų vietų, dar kitur ne itin viliojo dienos pasiūlymas: šalta braškių sriuba ir žuvies kotletai...
"Jonų užeigos" lauko kavinė iš išorės atrodo gana patraukliai. Manau, kad šitoks įspūdis susidaro dėl kavinę juosiančios gėlių gausybės. Tačiau kai užlipome ant medinės pakylos, kur stovi eilėmis sustatyti didžiuliai mediniai stalai ir suolai - jaukumas išgaravo kap burtų lazdele pamojus.
Be abejo, interjero stilistika visiškai atitinka užeigos pavadinimą. Tačiau ar užeiga nenusipelno būti jauki? Visa lauko kavinė uždengta geltonu reklaminiu tentu, kuris gerokai apibyrėjęs medžių lapais ir žiedais, tad žvelgiant iš apačios atrodo ne itin estetiškai.
Ko gero, vienas didesnių minusų, kad šalia Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžos įsikūrusioje lauko kavinėje labai triukšminga nuo stabdančių prie šviesoforo arba bandančių pajudėti iš vietos miesto autobusų. Priešais sėdinčio kolegos pasakojimą girdėjau su pertrūkiais, jau nekalbu apie oro kokybę.
Geriausią įspūdį užeigoje paliko gana malonios padavėjos. Trečiadienį mus aptarnavo berods dvi jaunos mergaitės, nes jos taip dažnai keitėsi, kad buvo sunku suskaičiuoti. Viena priėmė užsakymą, kita surinko lėkštes ir pasiteiravo, ar skaniai pavalgėme, pirmoji atnešė sąskaitą, o grąžą paėmė vėl kita. Nepaisant to, gerokai teko palaukti, kol iš mūsų buvo paimti pinigai, nors tuo metu buvo užimti vos keli staliukai.
Trečiadienį dienos pietums "Jonų užeiga" siūlė žirnių sriubą (3 Lt) ir pasirinktinai sūrio arba vištienos kepsnelius. Tiek vieno, tiek kito kaina ta pati - 7 litai. Pasirinkau vištieną.
Kainos pasirodė labai nedidelės, tad kiek įsitempęs laukiau, ką gi man atneš. Iki skausmo nusibodę ir daugelyje kavinių naudojami stalo įrankiai medinėmis kojelėmis (ir dar gerokai nudilusiomis) neatrodė estetiškai, bet stengiausi nepamiršti, kad esu užeigoje, o ne restorane.
Tačiau, kai paragavau žirnių sriubą - pyktelėjau. Nežinau, ką virėjai padarė ne taip, bet valgant man susidarė įspūdis, kad žirniai į sriubą buvo sukratyti iš likučių, kurių nesuvalgė prie alaus. Tikiuosi, kad aš klystu, tačiau sriuba ne man vienam pasirodė įtartina. Kolega taip pat pritarė, kad žirniai sriuboje - tarsi atsiskyrėliai: kai kurie per kieti, kai kurie lyg ir rūgtelėję. Žodžiu, sriubą degustavau tik iš reikalo.
Antras patiekalas dėl šviežumo abejonių nebekėlė, bet dėl skonio galėčiau pasiginčyti. Žinoma, nepamiršau, kad patiekalas kainuoja tik 7 litus. Visgi esu linkęs sumokėti keliais litais brangiau, bet valgydamas patirti malonumą. Mažyčiai pjaustytos vištienos kepsneliai buvo aplieti baltu padažu, kuriame, ko gero, didžiąją dalį sudarė vanduo ir miltai, bent jau skonis jo buvo kažkoks toks. Bulvių košė atrodė normali ir šviežių daržovių salotos gana gaivios, tačiau valgiau viską tarsi muilą - be jokio pasitenkinimo.
"Pigiai ir yra pigiai", - nusprendėme su kolega, kuris, beje, praėjus gerai valandai po pietų pradėjo skųstis, kad pasijuto nekaip. Nežinau, ar todėl, kad po šių pietų bėgau ištaisyti situaciją gurkšnodamas kavą jaukioje kavinukėje, kuri nuplovė nekokį pietų skonį - jokių nemalonių simptomų nepajutau. Visgi dar kartą į šio gražaus vyriško vardo užeigą nebesiveršiu.
Įvertinimas
Maistas - 2 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 2 šaukštai
Vidurkis - 2,5 šaukšto
Dienos pietūs (10 Lt):
* Žirnių sriuba (3 Lt)
* Vištienos kepsneliai, bulvių košė, šviežių daržovių salotos (7 Lt)
Pagarbiai V. V.
Rašyti komentarą