Skonio reikalas: Keisti vardą dėl pietų neverta

Skonio reikalas: Keisti vardą dėl pietų neverta

"Vakarų ekspreso" reporteriai toliau kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Jeigu gimdytojai prieš kelis dešimtmečius būtų man davę Jono vardą, tai penktadienį Tiltų gatvėje esančioje "Jonų užeigoje" už pietus būčiau paklojęs 10 proc. mažiau. Būtent taip ši maitinimo įstaiga vilioja Jonus ir Janinas, skelbiama interneto svetainėje. Be to, informuojama, kad dienos pietūs 12-15 valandomis kainuoja 8 litus.

Tačiau ši reklama nepasitvirtino. Mano vardo niekas neklausė, o už pietus paklojau 10 litų. Jeigu būčiau atvažiavęs automobiliu, išlaidos padidėtų dar 3 litais, nes Jono gatvė, kurioje yra užeiga, priklauso raudonajai zonai, o čia transporto priemonės pastatymas valandai tiek ir kainuoja.

Kad atėjo klientas, žino ne tik barmenė, stovinti už baro priešais duris, bet ir visi kiti lankytojai, mat atsidarančios durys kliudo ant staktos pritvirtintus metalinius skambaliukus, sukeliančius gana triukšmingą garsą. Triukšmo tądien buvo ir daugiau, mat du linksmi vyrukai, ant pietų stalo pasistatę alaus, garsiai kalbino barmenę.

Į akis krito gana neįprasta užeigos detalė - šviestuvai, įtaisyti ant palubėje pakabintų masyvių arkų, o prie daugybės stalų esantys minkštasuoliai, aptraukti dryžuota medžiaga, priminė kažkokio Holivudo filmo sceną, nufilmuotą pakelės kavinėje su tokiais pačiais suolais.

Dėmesį atkreipė apibraižytas stalviršis - tikiuosi, kad tai ne nepatenkintų klientų nagų darbas.

Meniu su dienos pietų pasiūlymais ant stalo nebuvo, o netrukus pasirodžiusi padavėja greitakalbe išpyškino - daržovių sriuba, vištienos apkepėlė, kalakutienos maltiniai, apkepti cepelinai ir kiauliena su grybais. Paprašiau pakartoti ir išsirinkau sriubą bei kalakutienos maltinius.

Sriuba - kaip sriuba, karštas, bet kiek prėskokas sultinys, pagardinus jį druska ir pipirais, vėsią popietę buvo pats tas organizmui.

O štai padažu aplieti maltiniai, patiekti su ryžiais, morkų salotomis, agurkais, pomidorais, petražolėmis ir salotos lapu, buvo sumalti kaip reikiant, gal net persistengta. Jų nereikėjo pjaustyti peiliu - tik prisilietus įrankiu mėsos kukulis subyrėjo tarsi kortų namelis. Ir tos visos masės konsistencija priminė tyrę, o ne paukštieną - gal taip turi būti, o gal virėjos netolygiai paskirstė patiekalo ingredientus - mirkyto batono buvo daugiau nei mėsos.

Skrandis į šios užeigos pietus reagavo kaip mandagus šeimininkas į nekviestus svečius: gerai, pabūkit, netrukdote, ką su jumis darysi...

Todėl jeigu aplinkinėse kavinėse ir baruose per pietus nebūtų vietos, užeiti čia dar kartą nesibodėčiau. Tačiau pietūs nepaliko tokio įspūdžio, dėl kurio skubėčiau pakeisti vardą, kad galėčiau reikalauti jiems nuolaidos.

Pagarbiai V. V.

Įvertinimas (vidurkis) - 3 šaukštai

Maistas - 3 šaukštai
Aptarnavimas - 3,5 šaukšto
Aplinka - 3 šaukštai

Dienos pietūs (10 Lt):
* Daržovių sriuba (3 Lt)
* Kalakutienos maltinukai (7 Lt)

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder