Skonio reikalas: paslaptis - paprastumas

Skonio reikalas: paslaptis - paprastumas

Vakar lankiausi Gargžduose, tad stabtelėjau papietauti vietoje, kurią apibūdinti vienu žodžiu sunkiai sekasi, nes užrašas, pasitinkantis prie durų informuoja, kad tai - ir kavinė, ir restoranas, ir viešbutis, ir dar galerija.

Įžengus į kavinę-restoraną (apsistosiu ties šiais dviem apibūdinimais) "Lijo" iškart pasitiko baras, prie kurio ir užsakomi patiekalai. Klientus aptarnaujanti darbuotoja prie šviežių kopūstų sriubos pasiūlo paragauti lietinių su vištiena ir daržovėmis. Iškart priduria - virėja apsiskaičiavo ir pagamino per daug porcijų.

Įprastai tokios klaidos maitinimo įstaigai garbės nedaro, bet, kita vertus, galiu tikėtis, kad maisto sulauksiu išties greitai. Juolab kad patalpa pilna klientų, kurie čia tikrai ne į paveikslus ant sienų pasižiūrėti susirinko.

Aplinka - jauki, pastatyta nemažai stalų.

Vos prisėdus prie stalo padavėja atneša stiklinį indą vandens su citrina, o po minutės - ir sriubą su krepšeliu, kupinu keturių rūšių duonos. Iš pirmo žvilgsnio sriuba man pasirodo per paprasta įstaigai, kuri save vadina ir restoranu - kopūstai, bulvės, morkos, prieskoniai. Vis dėlto paragavęs suprantu, kad priekaištų beveik neturiu - sriuba kiek poskystė, tačiau skonis toks, kokį geba išgauti tik geriausios šeimininkės. Dubuo nemažas, tad mėgavausi iki paskutinio šaukšto.

Padavėja žaibiškai patiekia ir lietinius. Padažas - pravėsęs, tačiau patys lietiniai akivaizdžiai laikyti šiltai arba iškepti vos prieš man ateinant. Perpjovęs įdarytą blyną stebuklų neišvystu - vištienos gabalėliai įsimaišę tarp žiedinių kopūstų, morkų ir paprikų. Tačiau jau imu perprasti "Lijo" virėjų logiką - neišradinėti naujų, o kliautis paprastais, patikrintais receptais.

Regis, dėl tokiu principu besivadovaujančių virėjų, dienos pietums ruošiančių neįmantrius, naminį maistą primenančius patiekalus, kavinės-restorano įvaizdis nenukenčia - įprastame meniu galima rasti ir gurmaniškų patiekalų.

Kiek nustebino, jog baigus valgyti padavėjų dėmesio nebesulaukiau - teko eiti prie baro ir ten paprašyti sąskaitos. Pietūs buvo nepigūs - atsiėjo 16 litų, tačiau skoniu likau patenkintas, tad išleistų pinigų negailėjau.

V. V.

Informacija

Dienos pietūs (16 Lt):
Vanduo su citrina (nemokamai)


Šviežių kopūstų sriuba (4 Lt)


Lietiniai su vištiena ir daržovėmis (12 Lt)

Įvertinimas

Įvertinimo vidurkis - 4 šaukštai
Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 4,5 šaukšto

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder