Skonio reikalas: Perki vieną - gauni tris

Skonio reikalas: Perki vieną - gauni tris

"Vakarų ekspreso" reporteriai toliau kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Pastaruoju metu net pavydu pasidarė, kokį nemažą jaukių vietų pasirinkimą turi pačioje senamiesčio širdyje gyvenantys ir dirbantys klaipėdiečiai. Kadangi seniai knietėjo patikrinti kaip pasikeitė restoranas "Anikės teatras", po to kai jį perėmė kiti savininkai, vakar pagaliau šį smalsumą patenkinau.

Ko gero, jei nebūčiau žinojęs, kad keitėsi šeimininkai didesnių pokyčių gal ir nebūčiau pastebėjęs. Kadangi šiame restorane buvau tikrai senokai, galiu ir suklysti, bet į akis krito tik nauji šviestuvai ir užuolaidos. Mano nuomone, jų pirmtakai buvo kur kas skoningesni ir restoranui teikė daugiau jaukumo. Visa kita restorano stilistika išliko ta pati - maloni akiai.

Visgi panašu, kad klientų antplūdžiu šis restoranas pietų metu negali pasigirti - vakar jų buvo vos keletas. Įdomu kodėl?

Vos tik prisėdus priėjo labai maloni padavėja ir išvardijo, ką restoranas siūlo dienos pietų: lazanija, blyneliai su kumpiu ir sūriu, arba vištienos kepsnys su sezamu grietinėlės padaže. Visų patiekalų kaina - 11 litų, tik blyneliai litu pigesni.

Agurkinė sriuba - 2 litai. Šis karštimas tikrai vertas puikaus įvertinimo. Sriuba tiršta ir soti. Tiesa, mano skonio receptoriai jautė, kad druskos galėjo būti ir mažiau. Prie jos pintame krepšelyje patiekta duonos - ji man pasirodė ne pirmo šviežumo ir kiek rūgštoka.

Kai padavėja ant stalo padėjo vištienos kepsnį pirmas įvertinimas žvilgsniu nieko gero nežadėjo - vištiena atrodė itin balta, o kadangi ir košė, ir padažas taip pat beveik baltos spalvos, apetito tai nežadino. Situaciją gelbėjo šviežios spalvingos salotos.

Tačiau vos tik įdėjau į burną pirmą kąsnį vištienos, pagardintos padažu, pasijutau tarsi apžavėtas. Seniai tokį malonumą jaučiau valgydamas atrodytų elementarią vištienos krūtinėlę. Tuo metu maloniai akims atrodžiusios šviežių daržovių salotos gerokai nuvylė - agurkai ir pomidorai jau beskoniai, o aisbergo salotos - kartokos.

Gerai, kad aš nesilaikau dietos, nes šiame restorane pietaujančių laukė ir malonus siurprizas - jau nekalbu apie tai, kad ant stalo buvo padėta po taurę itin gaivaus ir gardaus gėrimo, baigus pietauti, padavėja atnešė lėkštėje dailiai patiektą obuolių pyragą, gardintą vyšnių ir vanilės padažais bei puoštą mėtos lapeliu. Nors tai ir nebuvo pats gardžiausias obuolių pyragas mano gyvenime, tačiau toks savininkų gestas tikrai labai maloniai nuteikė. Be to, juk ir liaudies išmintis byloja, kad dovanotam arkliui į dantis nežiūri.

Įdomu tai, kad gėrimo ir pyrago padavėjai nešykštėjo net tiems valgytojams, kurie pietums užsisakė tik lėkštę sriubos už du litus. Žinoma, kai klientų eilės prie durų nestovi, vertinamas kiekvienas. Ir tai tikrai yra malonu.

Pagarbiai V. V.

Įvertinimas (vidurkis) - 4 šaukštai

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 4,5 šaukšto
Aplinka - 4 šaukštai

Dienos pietūs (13 Lt):
* Agurkinė sriuba
* Vištienos krūtinėlė su sezamu grietinėlės padaže, patiekta su bulvių koše, šviežių daržovių salotomis
* Gėrimas
* Obuolių pyragas su vanilės ir vyšnių padažu

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder