Skonio reikalas: "Restoranas" - nuvalkiotas žodis

Skonio reikalas: "Restoranas" - nuvalkiotas žodis

Kai pagalvojame apie restoraną, tikimės staltiesėmis nuklotų stalų, patogių krėslų, jaukios aplinkos, nepriekaištingo aptarnavimo ir, žinoma, atitinkamai už tai susimokėti. Tačiau jau ne pirmą kartą tenka įsitikinti, jog restoranu šiais laikais gali vadintis bet kas.

Šįkart "Skonio reikalo" taikiklyje atsidūrė restoranas "Lūja", esantis Herkaus Manto gatvėje. Einant šaligatviu potencialūs lankytojai viliojami jo iškaboje įrašytu devizu: kokybė - kaip restorane, kainos - kaip kavinėje. Tiesiai po iškaba padėta lenta, kurioje įrašyta dienos pietų kaina - sriuba 3 Lt, cepelinai - 8 Lt ir karbonadas - 10 Lt. Na, taip, gal šeimininkai ir teisūs.

Girdėjau, kad prieš kurį laiką pasikeitė šio restorano savininkai, o nuo to laiko, kai teko čia lankytis paskutinį kartą, pastebėjau ir daugiau pokyčių. Pavyzdžiui, lankytojai priimami tik vienoje salėje, antroji stovi tuščia. Ir tai neslepiama.

Norint atsidurti lauko kavinėje, tenka paieškoti kelio, o jis, pasirodo, siauras ir veda palei barą.

Lauko dėl didžiulio kontrasto net negalima lyginti su vidumi, nors dažnai restoranuose stengiamasi išlaikyti vientisą stilių abipus sienų.

Stalo, prie kurio prisėdau, paviršius nubraižytas kaip mokykloje per 12 metų. Tikrai neprimena restorano. Neprimena tokio tipo maitinimo įstaigos ir dalis publikos - netoliese sėdėjo du įkaušę vyrai, kurie per kelias minutes išvardijo visus rusiškus keiksmažodžius, kokius tik žino. Ir taip garsiai, jog triukšmo lygis tikriausiai viršijo leistiną normą.

Nors lauko kavinę iš visų pusių supa pastatai, į šią erdvę vistiek įsisuko įkyrus vėjas, bandęs iš akių išspausti ašarą.

Kad atėjau į restoraną, prisiminiau tik tada, kai šviežių kopūstų sriubos teko palaukti apie 20 minučių. Taip, daržovės buvo šviežios, bet sriuba tikrai nebuvo ką tik išvirta: ji buvo atvėsusi, prie sriubos pridedama juodos ir baltos duonos gabalėlių. Į akis (ir į skrandį) krito porcijos dydis. Beje, ir šaukštą atnešė labai didelį.

Restorano savininkai yra sinergijos šalininkai: pietų metu palikta viena darbuotoja, dėl to palaukti ir reikia.

Karbonadas nuo valgytų kitose maitinimo įstaigose išsiskyrė savo itin šviesia spalva, ko nepasakyčiau apie skonį - tiesiog eilinis karbonadas, patiekiamas su šviežiomis virtomis ir krapais pabarstytomis bulvėmis, pjaustytais agurkais, pomidorais ir svogūnais. Į atskirą indelį įdėta rausvo krienų padažo.

Paprasta, kaip ir daugumoje kavinių.

Kaina - lygiai taip pat. Tik reikėtų pridurti, kad pridėjus dar porą ar tris litus Klaipėdoje galima pasisotinti ne tik šiame restorane, tad "Lūjos" iškaboje įrašytas devizas tikrai nėra sensacijos verta naujiena.

Dienos pietūs (13 Lt)


Šviežių kopūstų sriuba (3 Lt)


Karbonadas (10 Lt)

Įvertinimas (vidurkis) 3,5 šaukšto
Maistas - 3,5 šaukšto
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto

Pagarbiai - V. V.

Raktažodžiai
Sidebar placeholder