Olimpinius medalius į Lietuvą parskraidinę irkluotojai spindėjo šypsenomis

Olimpinius medalius į Lietuvą parskraidinę irkluotojai spindėjo šypsenomis

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse sidabro medalius iškovoję irkluotojai Saulius Riteris (Ritter) ir Mindaugas Griškonis Vilniaus oro uoste pripažino esantys išvarginti kelionės, bet džiaugėsi išpildę savo svajonę.

Iškovoti olimpinį sidabrą irkluotojai sugebėjo nepaisant to, kad kartu žaidynėms jie ruošėsi tik keletą savaičių. M. Griškonis Rio de Žaneire turėjo plaukti vienviete valtimi, bet traumą patyrus S. Riterio komandos draugui Rolandui Maščinskui, jis sutiko persėsti į dvivietę.

"Buvome labai susikaupę, stengėmės tik minimaliai bendrauti su žurnalistais, nenorėjome atskleisti savo planų. Daug treniravomės, o nuvažiavus į tokio lygio varžybas, visada norisi pasirodyti kuo geriau. Pralaimėti ten nieks nevažiuoja", - pasakojo M. Griškonis.

Lietuvos irkluotojai pripažino, kad po finišo jie ne tik džiaugėsi pasiektu rezultatu, bet ir pagalvojo apie nepasinaudotą progą tapti čempionais. Finale mūsiškius aplenkė varžybų favoritai iš Kroatijos broliai Martinas ir Valentas Sinkovičiai.

"Mes atidavėme visą save ir realizavome viską, kam ruošėmės treniruotėse. Tikėtis daugiau visada norisi, bet nesame nusivylę", - teigė S. Riteris.

Olimpinių žaidynių prizininkai Brazilijoje nesusidūrė su jokiais nesklandumais. Tiek saugumo, tiek užteršto vandens problemos, pasak M. Griškonio - žiniasklaidos išpūstas burbulas.

"Pačią pirmą dieną girdėjome problemų dėl sąlygų, bet mes neturėjome kuo skųstis. Galbūt daugiau neramumų buvo, kol kaimelyje dar nebuvo daug sportininkų, vėliau jų daugėjo ir viskas buvo tvarkoje. Apie užterštą vandenį žiniasklaida gerokai perdėjo. Vanduo vizualiai atrodė normalus, varžyboms ir rezultatams jis tikrai netrukdė. Kiek matėme sportininkų, kurie buvo apsivertę ar įkritę į vandenį, negirdėjome, kad kažkas apsinuodytų ar apsivemtų", - pasakojo irkluotojai.

Keletas Lietuvos irkluotojų į gimtinę grįžo keliomis dienomis anksčiau. S. Riteris ir M. Griškonis nusprendė pasikeisti lėktuvo bilietus, kad galėtų pailsėti Brazilijoje.

"Turėjome laiko aplankyti žymiausias Rio de Žaneiro vietas, pažiūrėti kitų lietuvių pasirodymus. Laiką praleidome turiningai", - sakė S. Riteris.

Nepaisant sudaryto puikaus tandemo, padovanojusio Lietuvai olimpinius medalius, S. Riteris negalėjo pasakyti, ar ateityje jis plauks su M. Griškoniu, ar su buvusiu partneriu R. Maščinsku.

"Mūsų rinktinė yra didelė ir kiekvieni metai atneša kažką naujo. Nežinau, ar pokyčiai bus, ar nebus. Daug ką lems pasirengimas žiemą. Treneriai matys, kaip mes atrodysime pavasarį ir priims sprendimą dėl įgulų", - paaiškino S. Riteris. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder