50-metį švenčiantis Artūras Juškėnas: "Širdyje jaučiuosi lyg 18-metis"

50-metį švenčiantis Artūras Juškėnas: "Širdyje jaučiuosi lyg 18-metis"

"Man geriausia jubiliejaus dovana, jog galiu mėgautis laisvės pojūčiu su kemperiu keliaudamas po pasaulio šalis. Turiu stogą virš galvos, dviratį. Sveikata nesiskundžiu. Žmona ir sūnus sveiki. Ko gi daugiau norėti?" - "Savaitės ekspresui" sakė prieš kelias dienas Bulgarijoje 50-ąjį jubiliejų paminėjęs čempioniškosios Klaipėdos "Dragūno" rankinio komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jis pastarosiomis dienomis su kemperiu išmaišė Lenkiją, Slovakiją, Vengriją, Rumuniją ir kiek ilgėliau nusprendė pasilikti Bulgarijoje. Jis čia planuoja pabūti iki Mindauginių.

Į kelionę pasiėmė šuniuką

"Prieš porą metų su žmona Rasa įsigijome kemperį, tad nuo šiol mūsų kelionės - nenuspėjamos ir kupinos nuotykių. Nežinai kur atsirasi kitą dieną - jei patinka vienas ar kitas miestas, liekame ilgiau, jei ne - keliaujame toliau. Tuo panašios kelionės mane ir žavi", - akcentavo klaipėdietis.

Pasiteiravus, ar smagu keliauti dviese su žmona, kai ir taip kasdien kartu leidžia laiką, A. Juškėnas tik šyptelėjo: "Galbūt jau senstu. Juk man jau 50 metų. O jei kalbant rimtai, keliaujant kemperiu visada aplink apstu draugų ir įdomių žmonių. Prieš kelias dienas sutikome ir susibendravome su moldavais, tad teko nuo jų bėgti, nes būtume vienoje vietoje užsibuvę kokią savaitę", - kvatodamasis pasakojo A. Juškėnas.

Tuoj pat jis pridūrė: "Kartu keliauja ir mūsų šuniukas Čipas. Juk viešbutyje apsistoti su augintiniu būtų problemiška, o keliaujant kemperiu - jokių bėdų. Čipas - mūsų šeimos narys, tad nesinori su juo ilgėliau išsiskirti."

Prisiminė audringus jubiliejus

Artūrai, Jums jau 50 metų. Ar jaučiate laiko lėkimą?

Atvirai pasakius, širdyje jaučiuosi lyg 18-metis. Norisi šėlti, kvailioti, tačiau jau suvoki, kad galbūt mano amžiaus žmogui tai nedera, galbūt reikia elgtis solidžiau (juokiasi - aut. past.). Keistas jausmas, kai pasižiūri į pasą ir matai tokius sunkiai suvokiamus skaičius. Kažkada atrodė, kad 50-metis man - kažkur labai labai toli...

Šiemet jūs jubiliejų paminėjote gana ramiai - su žmona Rasa su šuniuku Čipu. Kiek žinau, ankstesni jubiliejai buvo kur kas audringesni. Papasakokite apie juos.

Turbūt audringiausi gimtadienių šventimai buvo, kai sukako 18-a ar 21-eri. Sunkiai, bet šiek tiek pamenu ir savo 40-ąjį jubiliejų, kurį su draugais švenčiau Šilininkuose. Mano gimtadieniai sutampa su Joninėmis, tad būna daug išeiginių. Taigi, Šilininkuose užsibuvau 5 ar 6 dienas, keitėsi tik žmonių veidai... Po pirmos dienos teko eiti į parduotuvę pirkti gaiviųjų gėrimų, nes jie jau labai greitai baigėsi (juokiasi - aut. past.).

Pergalingi nealkoholinio šampano purslai Artūrui Juškėnui pastarąjį dešimtmetį tapo įprastu reiškiniu. Virginijos KESMINĖS nuotr.

Šįmet gimtadienis buvo labai ramus - su mamyte atsigėrėme po taurę nealkoholinio (šypsosi - aut. past.) vyno ir ėjome ilsėtis.

Kokia būtų geriausi jubiliejaus dovana?

Būtų fantastika, jei man dabar būtų ne 50 metų, o 25-eri. Daugiau nieko nenorėčiau, nes ko gi žmogui reikia - tik geros sveikatos, energijos ir tai, kad aplink sveiki būtų artimi žmonės. Visa kita gali susikurti savo rankomis.

Jei man sakytų: gali keisti savo gyvenimą kaip nori, vargu ar ką nors keisčiau. Norėčiau viską pakartoti iš naujo. Galbūt tik pakeisčiau kelias detales, tačiau esu laimingas ir galiu pasakyti, kad kiekvienas gyvenimo etapas man davė kažko naudingo.

Aistra - knygoms

Papasakokite apie savo pomėgius. Kiek žinau, viena iš jūsų aistrų - knygų skaitymas.

Taip, mėgstu skaityti knygas, tačiau tai dažniau darau po rankinio sezono, tik tuomet turiu daugiau laiko. Per savaitę galiu perskaityti net po 2-3 knygas. Būna ir taip, kai skaitau knygą ir tik jos pabaigoje suvokiu, kad ją jau esu skaitęs... Amžius visgi daro savo... (juokiasi - aut. past.). Prieš kelerius metus atradau elektronines knygas ir dabar skaitau tik tokias. Jokiu būdu knygų neskaitau telefone ar kompiuteryje, turiu tam specialų elektroninių knygų įrenginį.

Artūras Juškėnas 50-ąjį gimtadienį pasitiko su žmona Rasa keliaudamas po užsienio šalis. Viena iš stotelių - Rumunija. Dabar jis dienas leidžia Bulgarijoje ir čia ketina pabūti iki Mindauginių. Asmeninio archyvo nuotr.

Taip pat mėgstu gerus filmus, keliones, važinėti dviračiu.

Rankinio sporte esate pasiekęs išties daug: su "Dragūnu" Lietuvoje jau dešimtmetį neturite lygių, treniravote ir Lietuvos rankinio rinktinę, 2019 metais buvote išrinktas Klaipėdos metų treneriu, prieš kelerius metus džiaugėtės ir "Metų klaipėdiečio" titulu. Kokių dar turite tikslų ir svajonių?

Viena iš žemiškų mano svajonių - atsikratyti 10 kg nereikalingo kūno svorio. Bet turiu vieną problemą - labai mėgstu skaniai pavalgyti. Tai man yra vienas iš gyvenimo malonumų.

Neseniai Klaipėdos "Neptūno" komandos kapitonas Simas Galdikas mane pavaišino savo ruoštu didkepsniu, tad tai ir sveika, ir skanu. Po kelionės prašysiu, kad Simas mane pamokytų didkepsnių brandinimo ir ruošimo subtilybių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder