Dėkoja bankui už "Kontrabandos" reklamą

Dėkoja bankui už "Kontrabandos" reklamą

"Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad "Kontrabandą" kada nors reklamuos bankas. Galime jam tik padėkoti", - juokėsi rašytojas, muzikantas, Klaipėdos dramos teatro meno vadovas Gintaras Grajauskas, vertindamas kuriozinę situaciją, kai melomanas, pirkdamas ką tik išleistą pirmąją legendinės klaipėdiečių grupės vinilinę plokštelę ir pavedimo paskirtyje parašęs "Už Kontrabandą", susilaukė nemalonumų banke.

Bankas sulaikė 35 eurų dydžio mokėjimą kaip rizikingą, galimai susijusį su neteisėta ar nelegalia veikla, ir įspėjo klientą dėl sutarties nutraukimo. Ši istorija buvo aprašyta nacionalinėje spaudoje ir taip pasklido garsas apie tai, kad legendinės klaipėdiečių grupės "Kontrabanda" muzika atgimė vinilinės plokštelės formatu.

1995 m. kasetės formatu įrašytą trečiąjį grupės "Kontrabanda" albumą "Blūdas" į vinilinę plokštelę perkėlė sostinės garso įrašų studija "vinylOmania records".

"Tas albumas buvo labiausiai eksperimentinis, sarkastiškas. Jis buvo įrašytas 38 greičiu į juostą Panevėžyje. Sutapimas, kad būtent šiame mieste Julijonas Lindė-Dobilas parašė romaną tokiu pačiu pavadinimu - "Blūdas".

Smagu, kad būtent šis albumas išleistas vinilinės plokštelės formatu, kuris tampa vis populiaresnis dėl gyvo, tikro skambesio", - džiaugėsi G. Grajauskas, buvęs grupės "Kontrabanda" lyderis, dainų autorius ir atlikėjas.

Vinilinėje plokštelėje "Blūdas" iš viso yra 13 dainų (6 vienoje pusėje ir 7 - kitoje), tarp jų - garsusis bliuzas "Tavo lūpos", kūrinys "Kraujas ir purvas" ir kt.

G. Grajauskas priminė, kad muzikos grupės pavadinimas iš pradžių buvo "Rokfeleriai". Pavadinimas "Kontrabanda" buvo renkamas balsavimo būdu. Neturėjome galvoje jokio "šmugelio" - mūsų kontrabanda gimė kaip sudurtinis žodis iš žodžių "kontra" (lot. contra - prieš) ir "banda" (grupė)", - gynėsi sąsajų su kriminaliniais terminais pašnekovas.

1990-aisiais susikūrusi "Kontrabanda" gyvavo daugiau kaip dešimtmetį. Jos atliekama muzika buvo priskiriama bliuzroko žanrui. Grupėje kartu G. Grajausku grojo Vilius Ančeris, Kęstas Bublys, Dovydas Grajauskas. "Kontrabanda" išleido keturis albumus.

2013 m. grupė trumpam buvo atgimusi. Tada joje grojo Andrejus Dvorakovskis, Gintaras Grajauskas, Kęstas Bublys, Dovydas Grajauskas, Arvydas Jakubėnas, tačiau atgimimas netruko ilgai.

"Aštuoneri metai, kaip "Kontrabandos" nėra, o ir aš pats negroju ir nedainuoju, išskyrus Klaipėdos dramos teatro spektaklį "Pašaliniams draudžiama". Jame skamba kai kas ir iš "Kontrabandos" repertuaro", - sakė G. Grajauskas.

Daugiau kaip dešimtmetį gyvavusi "Kontrabanda" įrašė keturis albumus. 1995 m. išleistas albumas "Blūdas" šį mėnesį atgimė vinilinės plokštelės pavidalu.

"Vinylomania" nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder