Klaipėdos senamiestyje įsikūrė "Užgavėnių ŪŽkampis"

Klaipėdos senamiestyje įsikūrė "Užgavėnių ŪŽkampis"

Klaipėdos senamiestyje, pasukus už Bažnyčių g. 4 namo kampo, laukia staigmena - "Užgavėnių ŪŽkampis". Užgavėnės šiemet vasario 16-ąją, tačiau jau dabar namelyje už stiklinių durų saugiai įsikūrę Užgavėnių personažai kelia Užgavėnių linksmybes.

Karantinas pratęstas iki vasario pabaigos, tad šiais metais mieste neišvysime spalvingų Užgavėnių persirengėlių eitynių, nedalyvausime jų žaidimuose, negalėsime gyvai palaikyti Kanapinio ir Lašininio kovos, sudeginti Morę ir atsisveikinti su žiema. Teks pasitenkinti blynų puota šeimos rate, tačiau o su Užgavėnių personažais pasilabinti per stiklą.

"Užgavėnių ŪŽkampis" įkurdintas toje pačioje vietoje, kurioje buvo "Kalėdų sekretas". Šios instaliacijos - tai karantininė Klaipėdos etnokultūros centro iniciatyva netradiciniu būdu priminti klaipėdiečiams senąsias mūsų švenčių tradicijas.

"Į "Užgavėnių Ūžkampį" susirinko visas persirengėlių elitas - stilinga kompanija, propaguojanti "čirvinių" blynų maniją. Svečiuojasi čia garsi teisingos nuomonės formuotoja, sveiko gyvenimo būdo propaguotoja. Ji siūlo išbandyti kietą keto dietą - kumpiai, dešros, riebios silkės ant stalo padėta. Į Klaipėdos miestą atidrožė vieno kaimo Rožė - mados guru, stiliaus ikona. Čia įkūrė savo brendą - "Spa BALIJA" grožio centrą.

"ŪŽkampyje" vieši ir vedybų planuotoja, jaunų panelių gyvenimo būdo formuotoja. Ji pakelia IQ koeficientą už sutartą procentą. Prabangiai įsitaisęs ir vietinis makleris - vidutinio mokslo, bet blaivus finansų ekspertas, panelių dėmesio vertas. Jis pro šalį ėjo ir tapo kriptovaliutų kasėju. Užgavėnių kompanijai vertę didina įžymi prekybininkė, įmonės "Pilvo gale jomarkas" vadybininkė. Ji pristato gastronominės mados tendencijas, skelbia akcijas, suskirsto į frakcijas.

Kitos personos ne mažiau žymios ir įdomios. Kartu ūžia ir visą praeitį žinanti Būrėja, apsukrusis verslininkas, prekiaujantis sniego druska, sveriama sveikata. Ūžaujančiųjų psichologiniu klimatu rūpinasi velniai, raganos, vaisingumo situaciją stebi palubėje įsikūrusi Gervė. Ši prabangi kompanija aptars visuomenės naujienas, paneigs visas melagienas. Žiema greitai bėgs iš kiemo, nepaliks jų čia nė vieno", - taip šmaikščiai ir rimuotai pristato instaliaciją ir kviečia per Užgavėnes ūžti kartu Klaipėdos etnokultūros centras.

Be to, įstaiga ragina klaipėdiečius prisiminti įspūdingiausias praėjusių Užgavėnių akimirkas ir dalyvauti kuriant virtualią fotografijų parodą "Menu Morę...".

"Dalyvavote Klaipėdos miesto Užgavėnių šventėje praėjusiais metais, o gal prieš kelis dešimtmečius? Nusifotografavote prie Morės vieni ar apsupti linksmo persirengėlių būrio? Morė nuotraukoje dar sveika, o gal jau liepsnoja? Puiku! Atsiųskite savo užfiksuotą uostamiesčio Užgavėnių šventės akimirką, kurioje matoma Morė - Klaipėdos miesto Užgavėnių šventėje dalyvavusi ir joje sudegusi pamėklė. Nuotraukas, nurodydami savo vardą, pavardę ir šventės metus, prašome siųsti iki vasario 8 d. el. paštu [email protected]", - kviečia KLaipėdos etnokultūrpos centras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder