Net kai laiko į valias, geriau jį planuoti

Net kai laiko į valias, geriau jį planuoti

"Kai nėra nuolatinių darbų, kuriuos privalai atlikti, visada atsiranda žodelis "rytoj". Po kelių savaičių ateina tuštumos jausmas. Tad mes turime padėti patys sau pasijausti geriau", - sako žinoma makiažo meistrė, knygų autorė Olesia Žuravliova.

Pasak jos, planuoti laiką reikia ne tik tada, kai užgriūva krūvos darbų ir nieko nebespėji, bet net ir tuomet, kai, regis, jo turi į valias. Karantino metu tą pajuto ne vienas.

"Vieni per karantiną visą laiką skyrė vaikams, kiti peržiūrėjo visus "Netflix" filmus. Daugeliui atsirado nemažai psichologinių problemų. Ne vieną užklupo beviltiškumo jausmas dėl beprasmio laiko leidimo. Iš patirties galiu pasakyti, kad laiko planavimas (man artimesnis savaitės planavimas) į mūsų gyvenimą atneša daug gėrio", - "Savaitės ekspresui" pasakojo O. Žuravliova.

Ji neseniai socialiniuose tinkluose su savo sekėjais pasidalijo keliais patarimais, kaip susiplanuoti veiklas, kad naujos savaitės pradžia nekeltų streso.

Anot grožio specialistės, net karantinas gali atnešti naujų vėjų į gyvenimą. Jeigu tik norime.

"Verta pasinaudoti karantino pamokomis - neskubant, nelekiant, bet prasmingai praleidžiant dienas. Svarbiausia - nesigraužti, jeigu kažkas vyksta ne pagal pirminį planą. Svarbu jį turėti. O savaitės gale apsvarstyti ir pamatyti, kiek daug visko nuveikėte", - pataria O. Žuravliova.

Daugelis manėme, jog ta ramybė, sustojimas atneš naujo vėjo - ateis naujos idėjos, įkvėpimas. Pailsėsime.

"Bet supratau, kad nieko neveikiant, sėdint ir laukiant kažko įkvėpimas neateina. Jo reikia ieškoti. Visada ir visur. Eiti ir daryti. Svarbu planuoti, ką daryti. Laiko planavimas, tikslų išsikėlimas ir greiti sprendimai dar pirmojo karantino metu man padėjo ne tik psichologiškai atlaikyti šį sudėtingą laikotarpį, bet ir nenukentėti finansiškai. Karantino metu išleistas naujas mano produktas padėjo sėkmingai judėti į priekį. O po antrojo karantino ir vėl atverti mūsų grožio ir įvaizdžio namus", - pasakojo O. Žuravliova.

Tiesa, kol kas, kaip ir kiti grožio specialistai, Olesia dirba puse kojos.

Per karantiną ne vieną užklupo beviltiškumo jausmas dėl beprasmio laiko leidimo.

"Laikydamiesi Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų galime teikti tris kartus mažiau paslaugų nei anksčiau. Tad ramiai ir saugiai aptarnaujame klientus. Džiaugiamės, jog mūsų klientai išlaukė, sugrįžo ir su plačia šypsena, ir su gėlėmis", - džiaugiasi O. Žuravliova.

Taigi, kaip laiką planuoja O. Žuravliova?

Ką darau, kad pirmadienį pasitikčiau be streso ir kasdien produktyviai išnaudočiau net 16 valandų savo laiko, 8 valandas skirdama miegui?

Pirmadienis būna labai lauktas, jeigu savaitgalį atlikau savo savaitės laiko planavimo užduotį ir pasidariau praėjusios savaitės analizę (geriausia ją atlikti prieš savaitgalį).

* Apgalvoju, ką nuveikiau per praėjusią savaitę, susidedu pliusiukus:

Kokių rezultatų pavyko pasiekti, ko nepadariau?

Kokie darbai kėlė daugiausia streso?

Ar atlikau vertingus darbus, kurie iš pamatų pakeis situaciją ir padės projektams judėti į priekį? O gal savo laiką išnaudojau tik skubiems, bet visai nesvarbiems darbams?

* Susirašau ateinančios savaitės tikslus:

Visų pirma savaitės dienas nuo 7 val. ryto iki 24 val. vakaro suskirstau pagal savo gyvenimo vaidmenis. Mano pavyzdys: kūrybos vadovės vaidmuo (atsižvelgiant į mano kuruojamus 4 projektus), makiažo specialistės darbas, socialinių tinklų draugė - IG/FB turinys (su šiuo vaidmeniu sunkiai susidoroju), dukra, žmona, draugė draugams, draugė sau, laikas asmenybei tobulinti ir t. t.

* Toliau atlieku kasdienių darbų planavimą. Patarimas: jeigu dirbate su keliais skirtingais projektais, siūloma priskirti projektus skirtingoms savaitės dienoms. Tiesa, man taip nepavyksta, bet visi protingi žmonės taip pataria. Mano pavyzdys galėtų būti toks: "OZ Design Home" grožio veiklos kuravimas - pirmadieniais, "Skinlovers" projektas - antradieniais, turinio kūrimas - trečiadienis. Savaitgaliais - darbas su klientu, makiažai studijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder