A. Melianas: sėkmingas Europos dviračių treko čempionatas skatina svarstyti apie pasaulio pirmenybių organizavimą Lietuvoje

A. Melianas: sėkmingas Europos dviračių treko čempionatas skatina svarstyti apie pasaulio pirmenybių organizavimą Lietuvoje

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sako, kad Europos dviračių treko čempionato sėkmė skatina svarstyti galimybę artimiausiu metu Lietuvoje organizuoti ir Pasaulio dviračių treko čempionatą.

„Džiaugiuosi, kad pirmą kartą Lietuvoje organizuotas Europos dviračių treko čempionatas buvo toks sėkmingas. Jis viršijo visus lūkesčius ir dar kartą patvirtino, kad turime išties išskirtinių gabumų sportininkų, kurie savo pergalėmis dar ne kartą skleis žinią apie Lietuvą Europai ir visam pasauliui", - sako A. Melianas, vadovavęs pasirengimą čempionatui kuravusiai vyriausybinei darbo grupei.

Čempionate aukso medalį Lietuvai iškovojo komandinio sprinto rungtį laimėjusios Gintarė Gaivenytė ir Simona Krupeckaitė. S.Krupeckaitė taip pat pelnė auksą keirino rungtyje ir brondzą - asmeninėse sprinto lenktynėse. Dar vieną aukso medalį iškovojo komandines persekiojimo lenktynes nugalėjusi moterų rinktinė, kurioje yra Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė ir Vaida Pikauskaitė. Sidabrą pelnė antrąją vietą omniumo varžybose užėmusi A.Trebaitė, dar vieną bronzos medalį - omniumo varžybose lenktyniavęs Gediminas Bagdonas.

Pasak A.Meliano, šis čempionatas buvo ypač svarbus ir tuo, kad tai - pirmasis tokio lygio dviračių sporto renginys, surengtas mūsų šalyje. „Šis čempionatas parodė, kad galime sėkmingai organizuoti tokius renginius, be to, turime tam visas reikiamas sąlygas - jame dalyvavę sportininkai puikiai įvertino Panevėžio treką, kuris laikomas vienu iš penkių geriausių pasaulyje. Aptarta galimybė 2015 m. čia surengti ir Pasaulio dviračių treko čempionatą", - sako vidaus reikalų ministras.

Spalio 19-21 d. Panevėžio „Cido" arenoje vykusiame čempionate viso dalyvavo 21 valstybės atstovai, tarp jų - net 17 sportininkų, dalyvavusių Londono olimpiadoje, keli Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojai.

Šiame čempionate medalius pelnė vienuolikos valstybių sportininkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder