"AC Milan" turnyre žaidė ir klaipėdiečiai

"AC Milan" turnyre žaidė ir klaipėdiečiai

Spalio 15-18 dienomis Milane 400 vaikų iš įvairių Pasaulio šalių dalyvavo turnyre "AC Milan Junior Camp World Finals 2010". Tarp jaunųjų futbolininkų iš JAV, Kanados, Brazilijos, Argentinos bei kitų šalių dalyvavo ir būrelis lietuvių, pakviestų į Milaną po vaikų futbolo stovyklos vykusios šį rugpjūtį Klaipėdoje.  
     
Vyresniųjų (12-14 m.) grupėje Klaipėdai atstovavo Almantas Eidėjus (treneris V. Ivanovas), buvo dar vienas lietuvis - šiaulietis Pijus Širvys (Šiauliai). Jų komanda, kurioje buvo ir Latvijos bei Italijos atstovai, iškopė iki turnyro finalo ir tik čia rezultatu 0:1 nusileido Indonezijos komandai.

Jaunesniųjų (8-10 m) grupėje, Latvijos ir Lietuvos rinktinėje, žaidė trys klaipėdiečiai: Matas Gudeliūnas, Paulius Galginas ir Matas Kubilius (treneris A. Timofejevas). Taip pat - Edas Romanovas (Šiauliai) ir Liucija Vaitukaitytė (Zarasai). "Baltijos rinktinė" dvidešimties komandų trunyro pogrupyje buvo pirma ir tik ketvirtfinalyje juos sustabdė Venesuelos rinktinė (2:4).

Anot Dariaus Galgino, vieno iš tėvų, lydėjusio sūnų į šį turnyrą, vaikams tai buvo neapsakoma patirtis. Varžybos vyko "AC Milan" klubo vaikų sporto bazėje, kurioje yra net aštuonios futbolo aikštės, reabilitacijos centras ir koplyčia.

"Po turnyro buvome pakviesti stėbėti Serie A rungtynių tarp "AC Milan" ir "Chievo Verona" klubų. Jų pertraukos metų vaikų komandos dalyvavo vėliavų parade, kurį sveikino apie 60 tūkstančių "AC Milan" futbolo aistruolių, susirinkusių "San Siro" stadione", - pasakojo D. Galginas.

"AC Milan" vaikų futbolo stovykla pirmą kartą Lietuvoje  įvyko šį  rugpjūtį Klaipėdoje. Joje dalyvavo 40 vaikų iš visos Lietuvos. 2011 metais garsusis Italijos klubas žada organizuoti dvi stovyklas Lietuvos vaikams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder