Airinė Palšytė Lietuvos čempionate siekė rekordo

Airinė Palšytė Lietuvos čempionate siekė rekordo

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjusio Lietuvos lengvosios atletikos čempionato moterų šuolių į aukštį varžybose triumfavo Airinė Palšytė.

Lengvaatletė įveikė 185 cm ir 192 cm aukščius, o tada bandė pagerinti šalies rekordą ir peršokti į 201 cm aukštį iškeltą kartelę. Visi trys sportininkės bandymai buvo nesėkmingi.

"Repeticija prieš Europos čempionatą pavyko. Kaip ir žadėjau, nenorėjau daryti labai didelių rezultatų, tad kaip treniruotėje rezultatas labai geras, - kalbėjo A. Palšytė. - Prieš savaitę vienos treniruotės metu šokau 192 cm, kitos - 195 cm. Žinau, kad galiu daugiau, bet kartais norisi tokių eksperimentų, kurį šiandien padarėme".

Lengvaatletė neslėpė, kad noro ir emocijų įveikti 201 cm buvo kiek mažiau nei prieš tris savaites Vilniuje, kur ji pirmą kartą įveikė du metrus.

"Šįkart emocijos buvo šiek tiek mažesnės, bet kiekvienas bandymas nebuvo kažkoks atmestinis. Du metrai yra magiška riba, gal dėl to tas 201 cm neatrodė toks įspūdingas ir keliantis daug emocijų", - aiškino geriausia šalies lengvaatletė.

Lietuvos pirmenybės A. Palšytei buvo paskutinės varžybos prieš kovo 3-5 dienomis Belgrade (Serbija) vyksiantį Europos čempionatą.

"Viskas sėkmingai, nuotaikos tikrai geros, jaučiuosi pakankamai drąsiai ant didelių aukščių. Šiandien norėjau šokti 192 cm su timpomis, o tai rodo, kad pasitikėjimo yra ir į Europos čempionatą važiuosiu užtikrinta", - tikino A. Palšytė.

Moterų rutulio stūmimo varžybose kova vyko tarp dviejų Europos uždarų patalpų čempionatui besiruošiančių lengvaatlečių. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose Giedrei Kupstytei pralaimėjusi daugiakovininkė Austra Skujytė šįkart pasidabino aukso medaliu. Tiesa, rezultatai netenkino abiejų: dukart olimpinių žaidynių prizininkė A. Skujytė paskutiniu bandymu rutulį nustūmė 16 m 30 cm, o G. Kupstytės geriausias rezultatas - 16 m 10 cm.

"Labai nevykusiai stumdžiau, bet mačiau, kad ir Giedrė nevykusiai. Buvo įdomi kova, visai ne tuose skaičiukuose, kokiuose įsivaizdavau. Rezultatas netenkina, tikėjausi geresnio", - teigė A. Skujytė.

Daugiakovininkė Lietuvos čempionate planavo siekti kelialapio į Europos pirmenybes penkiakovės varžybose, tačiau planus sužlugdė Achilo sausgyslės skausmai: sportininkė ne visose rungtyse gali treniruotis pilna jėga, tad Belgrade ji varžysis su rutulio stūmikėmis. Europos čempionato normatyvą (16 m 30 cm) A. Skujytė įvykdė dar LLAF taurės varžybose, o Klaipėdoje pakartojo.

"Vasarą, kai būsiu sveika, pažadu, būtinai dalyvausiu septynkovėje. Sveikatos problemos netrukdo stumdant rutulį, užtat ir smagu. Europos čempionate labai norėčiau 17 metrų", - kalbėjo A. Skujytė.

Moterų 400 m rungtyje triumfavo Eva Misiūnaitė. Bėgikė distanciją įveikė per 54,61 sek. bei pagrindinio tikslo - įvykdyti Europos čempionato normatyvą (54,00 sek.) - neišpildė.

"Kai švieslentėje pamačiau šį rezultatą, šiek tiek nusivyliau. Tikėjausi, kad nubėgsiu bent tuo laiku, kurį turėjau - per 54,11 sek. Gavosi kaip gavosi ir tokiame manieže rezultatą vertinu gana gerai", - teigė E. Misiūnaitė.

Sportininkė pirmą distancijos ratą įveikė gana užtikrintai, tačiau jėgų pritrūko bėgdama paskutinius 100 metrų.

"Mano pabaiga visada atrodo gana apmaudžiai, o pradžia gerokai stipresnė. Galas nebuvo toks tragiškas, koks dažniausiai būna", - teigė bėgikė.

E. Misiūnaitė dar turės dvi galimybes užsitikrinti vietą Senojo žemyno pirmenybėse - savaitgalį ji bėgs Kuldygoje (Latvija), o ketvirtadienį Vilniuje vyks "Cosma" taurės varžybos, kurių metu taip pat bus galima įvykdyti Europos čempionato normatyvus.

Dramatiškai susiklostė vyrų 60 m bėgimo rungties finalas: aštuntą čempiono titulą iškovojęs Rytis Sakalauskas Ugnių Savicką pranoko vos 0,01 sek. Nugalėtojo rezultatas - 6,84 sek.

Tuo tarpu analogiškoje moterų rungtyje sužibėjo Karolina Deliautaitė. 21-erių metų sprinterė nuotolį įveikė per 7,46 sek., pasiekė asmeninį rekordą bei nuo Europos čempionato normatyvo atsiliko vos 0,04 sek.

"Pergalė šiandien ir toks rezultatas labai džiugina. Turiu gerą trenerį, tikslingai susistatėme planus. Viską tiksliai atliekame, sąlygos yra geros, be to turėjome ir treniruočių stovyklą, - pasakojo K. Deliautaitė. - Gaila, kad sezoną praleidžia Lina Grinčikaitė. Konkurencija visada gerai. Jei šalia stiprus žmogus, mano rezultatas būtų geresnis".

Šeštadienį Klaipėdoje paaiškės dar 12 rungčių Lietuvos čempionai.

Penktadienio varžybų nugalėtojai:

60 m: Karolina Deliautaitė (Kaunas,Klaipėda) 7,46 sek. (asmeninis rekordas) ir Rytis Sakalauskas (Kaunas) 6,84 sek.;

400 m: Eva Misiūnaitė (Kaunas) 54,61 sek. ir Gediminas Truskauskas (Vilnius) 49,55 sek. (asmeninis uždarų patalpų rekordas);

aukštis: Airinė Palšytė (Vilnius) 1,92 m ir Raivydas Stanys (Kaunas) 2,20 m;

kartis: Akvilė Gedminaitė (Klaipėda) 3,30 m ir Egidijus Zaniauskas (Klaipėda) 4,60 m;

tolis: Karina Lipeckaja (Vilnius) 5,89 m ir Marius Vadeikis (Kaunas,Kėdainiai) 7,33 m;

rutulys: Austra Skujytė (Kaunas) 16,30 m ir Šarūnas Banevičius (Klaipėda) 19,50 m. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder