Airinei Palšytei - Europos čempionato auksas!

Airinei Palšytei - Europos čempionato auksas!

Belgrade (Serbija) vykstančio Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato moterų šuolių į aukštį finale šeštadienį Lietuvos atstovė Airinė Palšytė pasiekė geriausią rezultatą ir iškovojo aukso medalį.

24-erių metų lengvaatletė peršoko į 2 m 1 cm aukštį iškeltą kartelę ir 1 cm pagerino savo pačios sausio pabaigoje pasiektą Lietuvos rekordą.

A. Palšytė pirmaisiais bandymais įveikė 1 m 80 cm, 1 m 85 cm, 1 m 89 cm, 1 m 92 cm, 1 m 94 cm, 1 m 96 cm, o 2 m 1 cm peršoko antruoju mėginimu.

Sidabro medalį pelnė olimpinė čempionė ispanė Rut Beitija (Ruth Beitia), o bronzos - ukrainietė Julija Levčenko. Abi sportininkės įveikė 1 m 94 cm aukštį.

Finale kovojo aštuonios sportininkės.

"Nejaučiau spaudimo, nespaudžiau savęs ir neklausiau, ką šneka kiti. Tiesiog giliai viduje tikėjau, kad galiu, kad esu pajėgi šokti du metrus ir daugiau. Tikrai nesitikėjau, kad tai įvyks čia ir šiandien. Labai tuo džiaugiuosi, - po varžybų sakė A. Palšytė. - Rinktinės kineriterapeutas Mantas Lesnickas neleis pameluoti, kad šiandien sakiau, jog medaliai spręsis nuo 194 cm. Šuolininkės šį sezoną turi tų rezultatų, bet jie nėra apie du metrus. Vakar vyko kvalifikacija, tada matėme, kad danga yra labai savotiška, su ja reikia susidraugauti. Tas reikalauja pastangų, o nuo to kartais kenčia rezultatas".

"Trenerė rekomendavo pradėti nuo žemesnio aukščio, aš pati norėjau pradėti drąsiau šokti, bet trenerės mintis buvo, kad imam saugiai ir po truputį. Pati Rut Beitija perdėliojo aukščius, nešoko tam tikrų aukščių. Aš to nedariau, o tai plius minus atitiko mano treniruočių planą. Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko iš pirmų bandymų, apie tai buvo galima tik svajoti. Iki 194 cm išvis nežinojau, kokia vyksta situacija. Nuo 194 cm, kai pati peršokau, net užsikimšusi ausis girdėjau kaip publika ošia ar nusivilia. Pati fiziškai nežiūrėjau nei kaip atrodo šuoliai, nei kaip atrodo bandymai, bet iš publikos buvo galima suprasti, kokia yra situacija. Kai likome trise, supratau, jog medalis yra, bet reikia pakovoti toliau. Aš užsirašinėjau savo bandymus. Buvo tokia mintis, kad jei taip nutiks, jog po tam tikro aukščio liksiu viena, nešoksiu pagal protokolą, o bandysiu gerinti savo asmeninį rekordą. Tą pačią mintį iškėlė ir trenerė. Buvau užsirašiusi visus aukščius pagal protokolą, tad teko išbraukti 198 cm ir užsirašyti 201 cm", -pasakojo Europos čempionė.

Tai, kad pavyko aplenkti olimpinę čempionė R. Beitiją, lietuvei suteikė papildomos motyvacijos.

"Tai labai motyvuoja, bet nenorėčiau sakyti, kad va, aplenkiau kažką. Aš pildau savo svajones, savo tikslus. Buvo labai liūdna Rio de Žaneire, kada kitos sportininkės darė tai, ką galėjau padaryti aš. Dėl nesusiklosčiusios aklimatizacijos ir kitų pašalinių dalykų nepavyko padaryti to, ko norėjau. Dabar pagrindinis tikslas buvo siekti savo tikslų, o ne žiūrėti, ką aplenkti", - teigė A. Palšytė.

Pasak sportininkės, jai daug padėjo ir darbas su sporto psichologe: "Šį sezoną pradėjome bendradarbiauti su psichologe Aiste Žemaityte. Ji atvykdavo į treniruotes, imitavome kvalifikaciją ir varžybas čempionatų metu. Dirbama buvo ne tik su manimi, bet ir su trenere. Ta komanda, kuri laukė tribūnose, buvo visi artimiausi man žmonės ž trenerė, kineziterapeutas Mantas, psichologė ir kiti lietuviai sportininkai. Jaučiau didžiulį palaikymą, o tai automatiškai ramino. Kadangi buvo tų imitacijų pridaryta, reikėjo ramiai atlikti savo darbą".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder