Antanas Adomynas nusprendė išeiti į pensiją

Antanas Adomynas nusprendė išeiti į pensiją

Šiandien paskutinė ilgamečio Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus Antano Adomyno darbo diena einant šias pareigas. Vyriškis nusprendė savo noru išeiti į užtarnautą pensiją.

"Iki oficialios pensijos liko keli mėnesiai (A. Adomynui - 63,5 metų - autor. past.), tačiau nusprendžiau iš darbo išeiti šiek tiek anksčiau. Tik nemanykite, kad spaudė Savivaldybė ar Lietuvos futbolo federacijos norai naikinti biudžetines Lietuvos futbolo mokyklas. Tokį sprendimą priėmiau tikrai ne dėl to. Iš darbo išeinu dėl asmeninių aplinkybių. Klaipėdos futbolo mokykloje atidirbau 37 metus, tad gal užsitarnavau ir pailsėti?" - šypsodamasis klausė A. Adomynas.

Netrukus jis pridūrė: "Kai buvau jaunas žaidėjas, savo noru išėjau iš Vilniaus "Žalgirio", vėliau - iš Klaipėdos "Granito". Taip jau mano gyvenime susiklostė, kad visur išėjau savo noru. Taip nutiko ir dabar."

Pasiteiravus, ar nėra liūdna palikti šios darbo vietos, A. Adomynas atsakė: "Visi anksčiau ar vėliau turi išeiti į pensiją. Man liūdna ne dėl to, o dėl Lietuvos futbolo federacijos politikos, dėl jų draudimų biudžetinių įtaigų vaikams drausti žaisti Elitinės futbolo lygos pirmenybėse. Galima drausti tabaką, alkoholinius gėrimus ar narkotikus, bet drausti vaikams žaisti futbolą, mano nuomone, - nėra normalu."

A. Adomynas jaunystėje pats profesionaliai žaidė futbolą - karjerą 1973 metais pradėjo Marijampolės "Sūduvoje", 1974 m. įstojo į Vilniaus pedagoginį institutą, kuriam atstovavo žaisdamas "Šviesos" komandoje.

Šią aukštąją mokyklą A. Adomynas baigė jau po bandymo 1976 m. įsitvirtinti Vilniaus "Žalgiryje" ir debiuto Klaipėdos "Atlante" 1978 m. (rungtyniavo iki 1981 m.), su kuriuo iš viso sužaidė 104 rungtynes ir pelnė 2 įvarčius.

Vėliau jis žaidė Klaipėdos "Granite" (1982-1987 m.).

A. Adomynas ne kartą tapo Lietuvos čempionu bei "Tiesos" taurės laimėtoju.

Dar būdamas "Granito" komandos žaidėju A. Adomynas pradėjo eiti Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus pavaduotojo pareigas, dirbo ir treneriu. 2002 m. jis tapo Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriumi ir šias pareigas ėjo iki šiol.

Tarp žinomiausių jo auklėtinių - buvę Lietuvos rinktinės žaidėjai Robertas Poškus ir Vidas Alunderis.

Šiandien 11.30 val. Sportininkų namuose (S. Daukanto g. 24) garbingai A. Adomyną išlydėti į užtarnautą pensiją planuoja sporto bendruomenė ir Klaipėdos valdžios atstovai.

Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus pareigas laikinai eis A. Adomyno pavaduotojas Audrius Žuta, o vėliau turėtų būti skelbiamas viešas konkursas.

LAIKINAI. Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus pareigas laikinai eis Antano Adomyno pavaduotojas Audrius Žuta, o vėliau turėtų būti skelbiamas viešas konkursas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder