Ar Klaipėdos "Neptūnas" atsirevanšuos "Prienams"?

Ar Klaipėdos "Neptūnas" atsirevanšuos "Prienams"?

Penktadienį 19.15 val. Klaipėdos "Švyturio" arenoje įvyks antroji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo serijos dvikova tarp Klaipėdos "Neptūno" ir "Prienų" ekipų. Tai tik trečia "Neptūno" galimybė per 20 metų LKL istorijoje iškovoti medalius.

Kol kas serijoje iki trijų pergalių rezultatu 1:0 pirmauja prieniškiai. Pastarieji trečiadienį namuose "Neptūną" įveikė rezultatu 78:67.

Tiesa, neptūniečiai vienu metu pirmavo dviženkle persvara - 20:10, tačiau antroje rungtynių pusėje pateko į duobę, pralaimėjo atkarpą 0:14 ir nebesugebėjo atsitiesti.

"Prienai" klaipėdiečius į neviltį varė taikliais tritaškiais. Prieniškiai per rungtynes metė ir pataikė tiek pat tritaškių, kiek ir dvitaškių (12/29, 41,4 proc. taiklumas).

Klaipėdiečių sąskaitoje - vos 4 pataikyti tolimi metimai iš 16 (25 proc.), tačiau dvitaškius neptūniečiai metė panašiai kaip ir varžovai (23/55, 41,8 proc.).

Visgi, tikimasi, kad šiandien Klaipėdoje vyksianti dvikova bus visai kitokia.

Bilietus į "Švyturio" arenoje vyksiančias rungtynes galima įsigyti internetu ir "Bilietai.lt" kasose.

Bilieto kaina moksleiviams, studentams, pensininkams ir abonementų turėtojams - 14,50 Lt (su visais arenos mokesčiais), kitiems - 24 Lt (su visais mokesčiais).

Moksleiviams, studentams ir pensininkams varžybų dieną nuolaidos nebegalioja. Abonentų turėtojams nuolaidos galios ir varžybų dieną.

Trečiosios serijos rungtynės vyks gegužės 6 dieną (pirmadienį) 19 val. vėl Prienuose.

Jei reikės ketvirtųjų rungtynių, jos vyks gegužės 9 dieną (ketvirtadienį) 19.15 val. Klaipėdoje.

Po varžybų - į ligoninę

Varžybų metu dvi nesportines pražangas užsidirbo "Neptūno" aukštaūgis Simas Galdikas. Pirmoji pražanga buvo užfiksuota pirmajame, antroji - ketvirtajame kėlinyje.

Tačiau teisėjai nepastebėjo dar trečiajame kėlinyje "Prienų" žaidėjo Artūro Valeikos smūgio alkūne S. Galdikui į galvą.

Neptūnietis po pastarojo smūgio pasijuto blogai, tačiau vis vien kovojo toliau ir veržėsi į aikštę.

Iškart po rungtynių S. Galdikas buvo nuvežtas į Kauno klinikas detalesniam patikrinimui.

"Pasidarė silpna, ėmė pykinti. Skaudėjo sumuštą skruostikaulį, tad ir vykome į ligoninę", - aiškino S. Galdikas.

Medikų verdiktas buvo nemalonus: "Neptūno" žaidėjui lūžo skruostikaulis ir viršutinis žandikaulis. Ketvirtdaienį anksti ryte krepšininkui atlikta operacija. Tikėtina, kad jis šį sezoną aikštėje nebepasirodys.

"Ima pyktis, kad teisėjai varžovų žaidėjui neužfiksavo pražangos, o man skyrė dvi nesportines pražangas. Gaila, bet turbūt šioje serijoje aikštėje nebepasirodysiu, būsiu tik žiūrovas", - "Vakarų ekspresui" sakė S. Galdikas. - Noriu padėkoti Kauno medikams, kurie operatyviai sureagavo į nelaimę, priėmė ir skubos tvarka atliko operaciją. Nieko baisaus, gyvensiu, net galėsiu paskanduoti už savo komandą", - pridūrė žaidėjas.

"Be kraujo pergalių nebus"

Stasys KAUPYS, buvęs ilgametis "Neptūno" treneris, Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius


Pirmas blynas Prienuose kiek prisvilęs, tačiau tai dar nieko nereiškia. Serija ilga - iki trijų pergalių, tad laiko reabilituotis tikrai yra. "Neptūnas" namuose turėtų laimėti. Juk neptūniečiai namuose žaidžia labai gerai. Klaipėdos komandos privalumas - kur kas ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis. Manau, kad prieniškiams su kiekvienomis serijos rungtynėmis stigs jėgų, o klaipėdiečiai išlaikys panašų rungtynių tempą ir išliks žvalesni. Tai ir turėtų lemti galutinę "Neptūno" serijos pergalę. Prognozuočiau, kad prireiks visų penkių serijos rungtynių, tačiau "Neptūnas" visgi iškovos bronzos medalius. "Neptūno" komandos sudėtis - geresnė, šiemet komanda sukomplektuota gerai. Pinigų yra, žaidėjai - geri, ko gi dar gali trūkti? Žaidėjai privalo kautis kaip už Tėvynę. Pasakyčiau taip: be išmuštų dantų, be kraujo pergalių nebus. 


"Šansai lygūs"

Ramunė KUMPIENĖ, "Fortūnos" klubo prezidentė


"Neptūnas" Prienuose pirmoje rungtynių pusėje atrodė galingai, tačiau po pertraukos viskas pasikeitė. Pirmoje rungtynių dalyje pasiteisino neptūniečių puolimo taktika, tačiau vėliau "Prienai" pakeitė gynybos sistemą, tad ir mums reikėjo keisti puolimo taktiką. Mes to nepadarėme ir patekome į duobę. Prie TV ekranų itin sirgome, palaikėme "Neptūną", tačiau, gaila, šįkart pergalės išplėšti nepavyko. Tikiuosi, kad "Neptūnas" padarys išvadas ir kitose serijos rungtynėse jau atrodys kitaip. Abi komandos yra apylygės, tad turbūt prireiks visų penkių serijos rungtynių. Laukia įtempta kova. Laimės ta komanda, kuri išsaugos daugiau sveikų žaidėjų, bus taktiškai ir psichologiškai tvirtesnė. Abiejų komandų šansai lygūs.

"Mes nesame favoritai"

Virginijus ŠEŠKUS ("Prienų" ekipos vyr. treneris)


Jau trečius metus iš eilės žaidžiame dėl trečios vietos ir mus daugelis laiko favoritais, tačiau taip nėra. "Neptūnas" yra tikrai pajėgi ekipa. Jie registruoja rungtynėms dvylika žmonių ir dar tryliktą palieka atsargai. Mes tokio keitimo pasirinkimo neturime. Manau, kad pergalę lėmė smulkmenos. Tritaškiai nebuvo pagrindinis pergalės faktorius. Antroje rungtynių pusėje praleidome tik 30 taškų. Visgi "Neptūnas" yra ta komanda, kuri turi snaiperių bei gerų vidurio puolėjų.
Sezono pradžioje, kuomet buvo aiškios komandų sudėtys, sakiau, jog "Neptūnas" yra trečia pagal pajėgumą ekipa Lietuvoje. Todėl labai smagu, kad dėl bronzos žaidžiame su jais ir laimėjome pirmąjį mačą. Bandysime kitose rungtynėse prijungti aštuntą krepšininką - Ernestą Ežerskį.
Antroje rungtynių pusėje praleidome tik 30 taškų. Visgi "Neptūnas" yra ta komanda, kuri turi snaiperių bei gerų vidurio puolėjų.

"Pralaimėjome tik mūšį"

Kazys MAKSVYTIS ("Neptūno" ekipos vyr. treneris)


Prasidėjus rungtynėms geriau susitvarkėme su nervine įtampa ir buvome susikrovę dešimties taškų pranašumą. Tikėjomės, kad po pertraukos varžovai pavargs, tačiau antroje susitikimo dalyje patys kelis kartus suklydome, nesilaikėme drausmės, o "Prienai" pataikė keletą tritaškių. Jiems to ir tereikėjo. Pralaimėjome tik mūšį. Stengsimės laimėti karą.
Vienas prieš rungtynes auklėtiniams keltų tikslų buvo žaisti greičiau nei įprastai ir nuvarginti varžovus, tačiau atsitiko taip, kad patys atrodėme tarsi pavargę ir priėmėme prastus sprendimus. Tačiau tai tik pirmos rungtynės. Tikimės, kad varžovai nuovargį pajus antrajame, trečiajame ir kituose serijos mačuose. Serijos tvarkaraštis labai įtemptas, tačiau mes tikrai nepasiduosime. Neleisime varžovams laimėti Klaipėdoje, o norėdami nugalėti privalome bent kartą laimėti Prienuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder