Arena tvarkoma ir be pinigų

Arena tvarkoma ir be pinigų

Paskutinį lapkričio savaitgalį vėjo suniokotas "Švyturio" arenos stogas dar nėra visiškai suremontuotas - pašalinta tik avarinė jo būklė. Visus darbus ketinama pabaigti šią savaitę, tačiau dar nėra aišku, kokia bus jų sąmata ir kas turės padengti šias išlaidas.

"Vienas suniokoto stogo sluoksnis jau padengtas praėjusią savaitę, antrąjį numatoma padengti šią savaitę. Avarinė būklė pašalinta, pavojaus nebėra - lietus nepralyja. Bus sutvarkytas ir fasadas", - teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyr. specialistė Aušra Tautkevičiūtė.

Darbus atlieka areną stačiusios bendrovės "Vėtrūna" darbininkai.

Pasiteiravus, kas už šiuos darbus turės sumokėti, valdininkė atsakė: "Iš rangovo gausime sąmatą ir tuomet žiūrėsime, kaip padengti šias išlaidas".

Žinia, po incidento "Vėtrūnos" atstovai aiškino, jog išlaidos turi būti dengiamos iš statinį eksploatuojančios įstaigos turimo draudimo kompensacijų, nes arena yra pastatyta laikantis Lietuvoje galiojančių Statybos techninių reglamentų ir projekto reikalavimų, kurie numato, jog Klaipėdoje bei pajūrio teritorijoje esantys statiniai turi atlaikyti iki 32 m/s vėjo greitį. Remiantis meteorologijos pažymomis, "Vėtrūna" tvirtino, kad areną apgadino vėjas, kurio greitis siekė 35 m/s.

"Tai užsakovo ir rangovo santykiai. Darbus užsakė Klaipėdos savivaldybė, o koks bus atsiskaitymo būdas - negaliu pasakyti. Mes į tai nesikišame, - kalbėjo UAB "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė. - Vėjas apgadino ir kelio ženklus, užkardas. Tuo jau rūpinamės mes. Darome šių darbų sąmatas ir pateikiama draudimui, kad apmokėtų".

"Švyturio" arenos valdytoja užsiminė, kad dar nėra išspręstos problemos ir dėl švieslentę bei informacinį kubą valdančio procesoriaus, kurį spalio viduryje išsivežė techninių bandymų atlikti atvykę statytojo subrangovo atstovai. Jie aiškino, kad tokių priemonių buvo imtasi dėl to, jog nebuvo atsiskaityta už atliktus darbus.

"Dalyvaujame apklausose, nes tai - teisėsaugos reikalas. Galiu tik pasakyti, kad tai, kas iš arenos iškeliavo, tas iki šiol dar nebuvo grąžinta", - pabrėžė arenos valdytoja.

Gruodžio viduryje "Švyturio" areną pagaliau turėtų pasiekti iš Vokietijos tiekėjų užsakyta mobili ledo įranga, reikalinga šou "Liepsnojantis Kalėdų ledas" ir "Smaragdo miesto burtininkas".

Anot J. Krickės, ledas, kaip ir priklauso tokio pobūdžio renginiams, bus išlietas arenos didžiojoje aikštelėje ir užims 800 kv. metrų plotą.

"Kol laukiame užsakytos ledo įrangos, vykdome paruošiamuosius darbus, kurie užtikrintų pirmųjų ledo renginių sklandumą bei kokybę. Abejojančius galime nuraminti, jog renginiai tikrai įvyks", - sakė arenos direktorė.

Jos teigimu, įvertinus sparčiai augantį klaipėdiečių susidomėjimą ledo reginiais, pirmąją Kalėdų dieną suplanuotas netgi papildomas "Liepsnojančio Kalėdų ledo" šou, į kurį jau taip pat galima įsigyti bilietus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder