Arnas Butkevičius: jokio jaudulio – aš mėgaujuosi

Arnas Butkevičius: jokio jaudulio – aš mėgaujuosi

Arnas Butkevičius abejose pirmose kontrolinėse rungtynėse su Ispanijos ir Suomijos rinktinėmis į žaidimą įsiliejo nuo atsarginių žaidėjų suolo ir buvo vienas iš nedaugelio, kuris pagal +/- rodiklį abu kartus liko teigiamas (+1 ir +12 taškų).

Į pozityvų savo auklėtinio įsitraukimą dėmesį atkreipė ir vyriausiasis Lietuvos nacionalinės komandos treneris Dainius Adomaitis.

„Labai svarbu, kad tie žaidėjai, kurie į aikštę eina trumpam, įneštų indėlį į gynybą arba į puolimą ir darytų skirtumą mūsų naudai. Arnas tose dvejose rungtynėse savo vaidmenį atliko puikiai“, – pastebėjo strategas.

Daug priekaištų nei sau, nei komandai neturi ir pats puolėjas, kuris išgyveno pirmą atkabinimą ir tęsia kovą dėl vietos dvyliktuke.

 „Manau, viskas pavyksta neblogai. Po praėjusių rungtynių buvo akcentuojama tai, kad pralaimėjome kovą po lenta, o šiandien tos problemos jau nebebuvo. Aišku, yra taisytinų dalykų, bet tas draugiškų rungtynių procesas tam ir yra, kad tas klaidas ištaisytume“, – teigė jis.

Paklaustas, ar kaskart žengdamas į aikštę, nejaučia papildomos įtampos dėl to, kad kiekvienas jo veiksmas yra akylai stebimas ir gali nulemti ateitį rinktinėje, A. Butkevičius tikino tam nepasiduodantis.

„Jokio jaudulio tikrai nėra. Noriu mėgautis rungtynėmis, suteikti komandai energijos ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio, ką darau įprastai klube. Sakau, būdamas čia aš mėgaujuosi kiekviena minute aikštelėje“, – kalbėjo jis.

Vilniaus „Ryto“ puolėjas pridūrė, kad tai, jog su D. Adomaičiu dirba ir klube, jam – šioks toks palengvinimas.

 "Specifinių nurodymų neturiu, pats žinau, ką man reikia daryti. Be abejo, kažkiek paprasčiau, nes ir gynybinės sistemos panašios, ir deriniai, tad tų privalumų tikrai yra. Bet nemanau, kad tai kažkoks išskirtinis dalykas lyginant su kitais“, – komentavo jis.

Primename, kad Lietuvos krepšininkai Pamplonoje 70:78 nusileido Ispanijai, o Klaipėdoje 80:60 nugalėjo Suomiją. A. Butkevičius šiuose susitikimuose iš viso pelnė 10 taškų.

Kitą šeštadienį, rugpjūčio 10 d., mūsiškiai svečiuosis Belgrade, kur kausis su Serbija, o pirmadienį, rugpjūčio 12 d. priims tuo pačius serbus jau savo aikštėje – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Vėliau Lietuvos rinktinės laukia kontrolinis turnyras Suomijoje, o prieš pat čempionatą – paskutiniai testai Pietų Korėjoje. Iš viso prieš atvykdami į Kiniją lietuviai sužais devynis draugiškus mačus.

 

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder