Artūras Žalys: „Osvaldo Kurausko veikla domisi FNTT“

Artūras Žalys: „Osvaldo Kurausko veikla domisi FNTT“

Naujasis Klaipėdos "Neptūno" direktorius Artūras Žalys pastaruoju metu yra priverstas gilintis į teisinius niuansus, susijusius su šių metų pradžioje skandalingai su "Neptūnu" atsisveikinusiu buvusiu klubo direktoriumi Osvaldu Kurausku. Laukia nauji teisiniai ginčai.

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teisme O. Kurauskui buvo priteista 15,8 tūkst. eurų ir maždaug 5 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidos. Kaip ir minėta, šiuo metu jis bando prisiteisti 15 tūkst. eurų skolą.

Direktoriau, kokios jūsų mintys apie šiuos teisinius ginčus? - pasiteiravome dabartinio "Neptūno" direktoriaus A. Žalio.

Teismo sprendimas dėl keturių mėnesių atlyginimo priteisimo dar nėra įsiteisėjęs. Įstatymas numato 30 dienų terminą apskundimui. Dirbame su advokatais, įsigilinsime į dokumentus ir spręsime, ar šį sprendimą skųsime.

Dar rugsėjo mėnesį kreipėmės į Klaipėdos apygardos prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pavedimo Osvaldo Kurausko ir kitų asmenų atžvilgiu. 2017 metų spalio 4 dieną Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal mūsų pareiškimą ir pavedė jį atlikti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT).

Yra pradėtas tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto, t. y. VšĮ "Neptūno" krepšinio klubo, iššvaistymo, svetimo turto pasisavinimo, apgaulingos ir aplaidžios buhalterijos tvarkymo.

Mūsų turimais duomenis, yra padaryta didžiulė žala, bus teikiamas didžiulis ieškinys, kuris ženkliai viršys prašomą O. Kurausko priteisti sumą. Mes pateikiame visą pluoštą dokumentų, duomenų ir FNTT, tik įvertinę juos, pradėjo tyrimą. Tai daug ką pasako. Tikimės, kad visa teisybė bus išaiškinta. "Neptūno" klubas pasisako tik už skaidrumą ir teisybę.

Kalbant apie naują bylą, kurioje O. Kurauskas teigia, kad klubas jam yra skolingas 15 tūkstančių eurų, nes neva jis skolindavo pinigus klubui iš savo asmeninių lėšų. Ką žinote apie tai?

Kyla įtarimų, ar iš viso buvo suteiktos tokios paslaugos, gali būti, kad O. Kurauskas naudojo pinigus asmeninėms reikmėms ir paprašydavo išrašyti sąskaitas. Reikia į visa tai labiau įsigilinti. Keisti ten dalykai.

Osvaldas Kurauskas į "Neptūno" klubą dirbti buvo priėmęs abejotinos reputacijos Viktorą Usovą, kuris per Lietuvą pagarsėjo tuo, kad krepšininkui Jonui Valančiūnui skolingas didžiulę sumą pinigų - per 40 tūkstančių eurų. 2015 metais teismas priteisė, kad V. Usovas turi gražinti krepšininkui šią sumą ir dar padengti teismo bylinėjimosi išlaidas.

Tas pats V. Usovas ilgą laiką klubui negrąžino BMW automobilio, nors klube jau seniai nebedirba. Automobilį pavyko susigrąžinti tik su teisininkų pagalba, tarpininkaujant FNTT. V. Usovas bandė visokiais būdais negrąžinti automobilio, net manęs prašė pinigų už automobilio grąžinimą.

Be to, man nesuprantami dalykai yra tie, kad buvęs "Neptūno" direktorius O. Kurauskas, žinodamas tai, kad klubo finansinė situacija nėra gera, lengvai švaistė pinigus - nuo 4 tūkstančių litų pasididino sau algą iki 4 tūkstančių eurų, buvo įdarbinęs savo žmoną ir dar neva klubui skolino savo pinigus. Pažiūrėkime iš moralinės pusės, jei klubas neturi pinigų, tai kam sau keltis kelis kartus keltis algą, kam įdarbinti žmoną ir panašiai? Ar tai normalu? Jei, pavyzdžiui, verslo srityje įmonių savininkai sužinotų, kad taip elgiasi jų samdomas direktorius, įdomu kokia būtų reakcija? Manau, kad tokį vadovą iškart atleistų iš darbo ir dar paduotų į teismą. O dabar O. Kurauskas jaučiasi nebaudžiamas ir dar mus šokdina teismais. Kur tai matyta?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder