Arvydas Sabonis nusitaikė į Šiaulius

Arvydas Sabonis nusitaikė į Šiaulius

To Šiaulių sporto gimnazijoje dar nebuvo - antradienį čia apsilankė geriausias visų laikų mūsų šalies krepšininkas, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. Svečias kartu su vietos krepšinio bendruomene aptarė galimybes Šiauliuose statyti krepšinio aikštyną.

 

Gausus būrys moksleivių krepšinio legendą gimnazijos vestibiulyje pasitiko ne tuščiomis - A.Saboniui buvo įteikti marškinėliai su užrašu „Šiaulių sporto gimnazija“. Padėkojęs už dovaną LKF prezidentas pasirašė ant krepšinio kamuolio. Kartu su krepšinio legenda į Šiaulius atvyko ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas bei pirmasis Manto Kalniečio treneris Rolandas Radvila. Svečiai susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku, miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėju Gintaru Jasiūnu, krepšinio klubo „Šiauliai“ prezidentu Adomu Klimavičiumi, Šiaulių krepšinio akademijos direktoriumi Donatu Slanina, Šiaulių sporto gimnazijos vadove Irma Abromaitiene.

Oficialiai įvardytas susitikimo tikslas - aptarti LKF ir Šiaulių sporto gimnazijos bendradarbiavimą. Prieš pokalbį su Šiaulių sporto bendruomene į žurnalistų klausimus atsakyti sutikęs A.Sabonis apie vizito tikslą nedaugžodžiavo. LKF prezidentas teigė atvykęs pasižiūrėti, kaip veikia Šiaulių sporto gimnazija, susipažinti su jos veikla. „Idėjų galbūt ir yra, - pripažino krepšinio legenda. - Kokių? Tai jau patikėkite, šiandien nieko nebus pasakyta, nes nieko dar nematėme.“

Sutapimas ar ne, bet neseniai LKF atstovai viešėjo Prancūzijoje, kur apžiūrėjo valstybines įstaigas, ugdančias jaunuosius krepšininkus. Šaltinių teigimu, federacijos vadovams patiko idėja panašius centrus steigti ir Lietuvoje. Jau apžiūrėti keli tokie Kanados kompanijos pastatyti sporto objektai Europoje. Pagal kuriamą viziją, didžiulis sporto kompleksas, kuriame po vienu stogu tilptų trys krepšinio aikštės, sporto medicinos centras, turėtų iškilti greta Šiaulių sporto gimnazijos. Artimiausiu metu Vyriausybei rengiamasi pateikti investicijų projektą. Paklaustas, kokią Prancūzijos patirtį ketinama pritaikyti Lietuvoje, A.Sabonis teigė, kad Lietuvą ir Prancūziją sunku lyginti.

„Ten 63 mln. gyventojų, - sakė krepšinio legenda. - Todėl visko, ką ten matėme, mūsų šalyje ir neįmanoma pritaikyti. Ten didelį dėmesį sportui skiria valstybė, o mūsų šalyje truputį sunkiau su valstybe. Manau, sportui Lietuva dėmesio skiria per mažai.“ Paklaustas, ar pakankamai gerai Lietuvoje veikia krepšinio piramidė, A.Sabonis sakė, kad ją geriausiai įvertins laikas. „Reikia laiko, kad pamatytume, kiek išaugs žaidėjų, kiek jų pateks į nacionalines vyrų ir moterų rinktines, - teigė A.Sabonis. - Čia - ne vienas, du, bet reikia luktelėti, o rezultatą pamatysime po kokių penkerių metų.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder