"Atlanto" pergalė neparuoštoje varžyboms aikštėje

"Atlanto" pergalė neparuoštoje varžyboms aikštėje

Sekmadienį Klaipėdos "Atlantas" Lietuvos futbolo A lygos čempionato vienuoliktojo turo rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 2:0 (0:0) nugalėjo ambicingai šį sezoną rungtyniaujančią Jonavos "Lietavą".

Šis susitikimas pirmą kartą šiais metais vyko uostamiesčio centrinio stadiono pagrindinėje aikštėje. Ji dėl sutrikusios laistymo sistemos nebuvo paruošta varžyboms - žaidėjai kėlė dulkių debesis, kamuolys šokinėjo dėl nelygios vejos. Neišlaikė pirmojo egzamino ir naujoji švieslentė: antrajame kėlinyje ji rodė jomarkus.

"Atlanto" futbolininkai nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą ir rengė vieną ataką po kitos. Tačiau jos nebuvo itin pavojingos, ir svečiai pirmajame kėlinyje apsigynė be didesnių problemų.

Kur kas atkaklesnis buvo antrasis kėlinys. Tik jam prasidėjus (50 min.) pavojingai į "Atlanto" vartus galva smūgiavo jonavietis Marius Ganusauskas, tačiau kamuolys nuskriejo virš skersinio.

Tuoj pat (51 min.) "Lietavos" futbolininkai iš klaipėdiečių sulaukė atsako: klastinga trajektorija skriejęs Ovidijaus Verbicko smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į varžovų vartų virpstą ir suspurdo tinkle - 1:0.

Po dvylikos minučių kamuolys antrą kartą pabuvojo "Lietavos" vartuose. Ryžtingai kairiu kraštu prasiveržęs Donatas Kazlauskas savalaikiai perdavė kamuolį Abdoului Syllai, kuriam beliko pasiųsti jį į tuščius vartus. Tai jau penktasis šio "Atlanto" legionieriaus įvartis šį sezoną.

Į savo vartus praleidę du įvarčius svečiai nė negalvojo susitaikyti su pralaimėjimu ir 79 minutę galėjo sugrąžinti intrigą šiose rungtynėse. Po Olego Dmitrijevo pražangos baudos aikštelėje teisėjas į "Atlanto" vartus paskyrė baudinį, kurį realizuoti ryžosi Laurynas Stonkus. Tačiau puolėjas gera proga nepasinaudojo ir smūgiavo kamuolį gerokai virš vartų.

Po laimėtų rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija atsiprašinėjo: "Noriu atsiprašyti žiūrovų, savo vyrų ir varžovų iš Jonavos dėl prastos aikštės. Joje pademonstruoti gerą futbolą buvo tiesiog neįmanoma. Tai stadiono pasityčiojimas iš mūsų visų, o juk po kelių savaičių šioje aikštėje žais Lietuvos rinktinė. Gaila, kad trauma vėl atsinaujino Markui Benetai. Susižeidė ir Olegas Dmitrijevas, kuris prieš palikdamas aikštę spėjo uždirbti dar ir baudinį. Dėl priverstinių keitimų mūsų žaidimas rungtynių pabaigoje šiek tiek pakriko. Tačiau svarbiausia, kad į turnyrinę lentelę įsirašėme tris taškus".

"Atlanto" garbę per rungtynes su jonaviškiais gynė: Povilas Valinčius, Vytas Gašpuitis, Donatas Kazlauskas (44 min. įspėtas, nuo 73 min. - Domantas Šimkus), Markas Beneta (nuo 62 min. - Marius Papšys), Abdoulas Sylla, Dovydas Norvilas, Rolandas Baravykas, Kazimieras Gnedojus (kapitonas), Maksimas Maksimovas, Ovidijus Verbickas (84 min. įspėtas), Olegas Dmitrijevas (nuo 78 min. - Aleksejus Epifanovas).

Po pergalės prieš "Lietavą" atlantiečiai surinko 24 taškus ir išliko antroje vietoje. Na, o čempionate pirmauja dviem taškais daugiau turintys "Trakų" futbolininkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder