Aurimas Skurdelis: „Viršijome net savo pačių lūkesčius“

Aurimas Skurdelis: „Viršijome net savo pačių lūkesčius“

Jau šeštadienį Lietuvos salės futbolo A lygos pirmenybėse laukia viena įdomiausių pirmojo rato dvikovų – Klaipėdoje jėgas išmėgins trečioje vietoje žengiantis Klaipėdos „Koralas“ ir be pralaimėjimų žygiuojantis Gargždų „Pramogos-SC“.

Lygos debiutantai kol kas maloniai stebina, o Klaipėdos „Koralas“ savo gretose turi ir rezultatyviausią pirmenybių futbolininką Aurimą Skurdelį. 23-ejų metų futbolininkas Futsal A lygoje jau yra įmušęs 9 įvarčius per 5 susitikimus ir vienu įvarčiu lenkia antroje vietoje esantį Karolį Urbaitį, kuris atstovauja būtent Gargždų ekipai.

Su Lietuvos salės futbolo rinktine Baltijos taurėje triumfavęs A.Skurdelis portalui futbolas.lt pripažino, kad artėjantis vakarų derbis žada būti įdomus bei papasakojo apie šio sezono salės futbolo pirmenybes.

Futsal A lygoje tai jūsų debiutinis sezonas. Kaip nusprendėte pasukti į salės futbolą? Kas labiausiai patinka čia?

Taip, tai mano pirmas sezonas Lietuvos aukščiausioje futsal lygoje, bet salės futbolas man tikrai yra ne naujiena, šaltuoju metų laiku visada rungtyniaudavau įvairiose futsal pirmenybėse, su Klaipėdos universitetu 2016 metais pavyko laimėti ir LFF futsal taurę. Šiuo metu salės futbolui potraukis yra didesnis, bet lauko futbolas patinka labiau. Kalbant apie salės futbolą, tai čia labiausiai patinka kombinacinis, taktinis, mąstymo, derinių, įvairių įžaidimų reikalaujantis futbolas.

Salės futbolo pirmenybėse su „Koralu“ kol kas ganėtinai sėkmingai žygiuojate, kaip vertinate sezono pradžią?

Sezono pradžia tikrai labai gera, kai kuriuose mačuose viršijome net ir savo pačių lūkesčius, bet buvo ir tokių, kur sužaidėm prastai. Stengsimės važiuoti tokia pavarą kuo ilgiau (šypsosi). Mūsų komanda ganėtinai jauna  ir dar neturim tiek patirties, bet su kiekvienomis rungtynėmis jaučiamės išmokę kažko naujo.

Pats asmeniškai šiuo metu esate rezultatyviausias lygos futbolininkas. Kur rezultatyvumo paslaptis?

Nėra jokios paslapties - tiesiog pavyksta atsidurti reikiamu metu, reikiamoje vietoje, taip pat komandos draugai per rungtynes tikrai sukuria 2-3 puikias progas pasižymėti. Žinoma, manau ir standartų dėka šiuo metu pirmauju pagal įmuštus įvarčius.

Prieš savaitę su rinktine laimėjote Baltijos taurę. Ką jums pačiam reiškia atstovavimas savo šalies rinktinei? Kokie prisiminimai iš ten?

Atstovauti savo šalies rinktinei man asmeniškai reiškia daug, tačiau tuo pačiu tai yra ir didelė atsakomybė. Kai sužinojau, kad buvau pakviestas, nudžiugau, nes ne kiekvienas futbolininkas turi tokią galimybę. Buvau jau užmiršęs šiurpuliukų jausmą grojant Lietuvos himnui. Emocijos -  pačios geriausios, juk pavyko įgyvendinti iškeltą tikslą. Buvo smagu susitikti su senais draugais, o su kuriais nebuvome pažįstami, greitai susipažinome ir puikiai sutarėme. Treneriai  bei vadovybė sukūrė stiprų kolektyvą ir tai atsispindi ir rezultate.

Kokie buvo „Koralo“ tikslai prieš sezoną ir kokie jie yra dabar? Galbūt pasikeitė, kai pamatėte, kad galite rungtyniauti sėkmingai?

Prieš sezoną tikslas nebuvo nukreiptas į vietą, kurią turim užimti. Šie metai yra pirmi, kai dalyvaujam, tad tikslas labiau yra orientuotas į futsal populiarinimą Klaipėdoje, kad kuo daugiau žmonių susipažintų su salės futbolu, sudalyvauti, integruoti jaunimą į salės futbolą bei žinoma, kovoti kiekvienose rungtynėse. Tikslai tikrai nepasikeitė, nes dar net pirmo rato nesužaidėm, o kaip bus vėliau, rezultatai parodys.

Dalyvauti futsal A lygoje nusprendė klubo vadovai, ar tai buvo ir žaidėjų iniciatyva? Jei taip, kodėl nusprendėte būtent taip?

Klubo vadovui šovė mintis turėti Klaipėdos komanda stipriausioje salės futbolo lygoje, tad pakalbėjome ir tvirtai nusprendėme debiutuoti salės pirmenybėse. Komandos sudėtį daugiausiai sudaro klaipėdiečiai ir  Žemaitijos regiono žaidėjai. Klaipėda tikrai mėgsta salės futbolą, o tą puikiai įrodo faktas, kad miesto pirmenybėse yra net 3 lygos.

Artėjančiame ture laukia mačas su Gargždais, kurie lygoje dar nei karto nepralaimėjo ir yra vienvaldžiai lyderiai. Ko laukiate iš šio mačo?

Gargždai lygos lyderiai yra neatsitiktinai, nes jie žaidžią puikų futbolą, turi gerai sukomplektuota komandą. Komandų žaidėjai vieni kitus gerai pažįstame ir daugiau ar mažiau žinome, ko galima tikėtis. Laukia labai sunkios, emocingos ir kietos rungtynės. Ne veltui tai yra vakarų derbis.

Naudodamasis proga, norėčiau pakviesti visą Klaipėdos futbolo bendruomenę atvykti ir palaikyti savo mėgstamą komandą. Kiek žinau, organizatoriai yra parengę įvairių žaidimų bei gerų prizų!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder