Austrijoje užfiksuotas Klaipėdos rekordas

Austrijoje užfiksuotas Klaipėdos rekordas

Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos sporto instruktorius, treneris ir profesionalus lengvaatletis Benediktas Mickus savaitgalį Austrijoje vykusiose pirmosiose šių metų varžybose "Indoor Track &Field Vienna Meeting 2021" 800 m nubėgo per 1 min. 50,11 sek. ir užfiksavo Klaipėdos miesto rekordą.

Be to, tai yra geriausias sportininko asmeninis uždarų patalpų rezultatas ir Lietuvos žiemos sezono geriausias rezultatas.

"Rezultatu esu patenkintas, nes greičiau bėgti pirmose sezono varžybose dar neteko, tačiau ir šiek tiek apmaudu, nes tikslas buvo normatyvas į Europos uždarų patalpų čempionatą (1 min. 49 sek.). Varžybų užsienyje kaip ir nebebus, šansai įvykdyti normatyvą Lietuvoje optimistiški", - po varžybų "Vakarų ekspresui" sakė B. Mickus.

Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris Mindaugas Krakys džiaugiasi, kad jo auklėtinis sugeba gerinti rezultatus net per karantiną.

Bendroje įskaitoje B. Mickus su austru Raphael Palltschu tarp 20 dalyvių pasidalijo 6-7 vietas.

Benediktui priklauso 16-mečių 600 metrų Lietuvos rekordas uždarose patalpose. Taip pat Klaipėdos 400, 600 ir 800 metrų bėgimo rungčių uždarose patalpose bei 400 metrų stadione rekordai.

"Man visos pergalės yra svarbios, bet reikšmingiausia - 2013 metais iškovotas auksas Europos olimpiniame festivalyje. Man itin svarbu atstovauti Lietuvai", - pabrėžė B. Mickus.

Benediktas sportuoja daugiau nei dešimtmetį.

"Pirmosios treniruotės prasidėjo 5-oje klasėje, kai pradėjau mokytis dabartinėje Gedminų progimnazijoje. Mane pakvietė dabartinis mano treneris Mindaugas Krakys. Iš pradžių treniruočių lankyti nenorėjau, kadangi bėgimas neatrodė įdomu, bet laikui bėgant šis sportas pradėjo patikti. Treniruotėse susipažinau su nuostabiais žmonėmis, su kuriais bendrauju iki šiol, todėl tai dar labiau skatina lankyti treniruotes. Pirmasis mano bronzinis medalis buvo iškovotas 2008 metais Lietuvos vaikų čempionate. Netrukus pradėjau skinti ir aukso medalius. Dabar namuose jau turiu per 200 medalių. Kai paklausėte apie iškovotų medalių kiekį, namuose juos teko perskaičiuoti (juokiasi. - Autor. past.), kadangi kas savaitgalį medalių vis pasipildo. Naujos pergalės skatina nesustoti ir vis judėti į priekį", - pasakojo B. Mickus.

Lengvaatletis džiaugiasi, kad nuo pirmų dienų jį treniruoja Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris M. Krakys.

"Jei ne jis, nemanau, kad būčiau tiek ilgai sportavęs. Jis sudarė visas sąlygas, kad mes, sportininkai, tobulėtume ir dalyvautumėme įvairiose užsienio varžybose. Treneris visada pabrėžia užsispyrimą ir siekį nugalėti. Per ilgus metus buvo visko: pykčių, noro mesti sportą, bet nepasidavėme ir toliau stengiamės dirbti kartu ir siekti aukštų rezultatų. Dabar mūsų tikslas - kuo geriau pasirodyti Europoje", - pabrėžė B. Mickus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder