Bahreino GP vyks, kaip ir planuota

Bahreino GP vyks, kaip ir planuota

Kitą savaitę „Formulės-1“ Bahreino „Grand Prix“ vyks taip, kaip ir planuota, nepaisant nerimo dėl saugumo šalyje.

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) teigė, kad problemos dėl saugumo, dėl kurių pernai lenktynės Bahreine neįvyko, išspręstos.

„Remiantis informacija, kurią šiuo metu turi FIA, ją tenkina tai, kad imtasi visų reikiamų saugumo priemonių, kad „Formulės-1“ čempionato renginys Bahreine vyktų. Taigi FIA patvirtina, kad „Grand Prix“ Bahreine vyks, kaip planuota“, – teigiama organizacijos tinklapyje paskelbtame pranešime.

Abejonių dėl balandžio 22 dieną vyksiančių lenktynių Bahreine turi dauguma komandų. Pernai jas teko atidėti, kai šalyje prasidėjo antivyriausybiniai protestai, o vėliau jos buvo visai išbrauktos iš 2011 metų tvarkaraščio.

Bahreinas tvirtina, kad šalyje dabar saugu, tačiau smurtas karalystėje ir toliau tęsiasi. Pirmadienį per bombos sprogimą sužeisti septyni policijos pareigūnai.

Tačiau FIA teigia esanti pakankamai tikrai, kad galėtų lenktynėms uždegti žalią šviesą.

„FIA užtikrina, kad žiūrovų, pareigūnų, lenktynininkų ir komandų saugumas užtikrinamas per visas lenktynes“, – teigė ji.

„FIA privalo priimti racionalius sprendimus, besiremdama Bahreino institucijų ir komercinių teisių turėtojų pateikta informacija. Be to, mes stengiamės įvertinti dabartinę situaciją šalyje“, – teigė federacija.

Ji pažymėjo, kad lapkritį šalyje lankėsi FIA prezidentas Jeanas Todtas, kuris susitiko su vidaus reikalų ministru, karališkosios šeimos nariais, Europos ambasadoriais ir verslo atstovais.

„Visi išreiškė norą, kad 2012 metais „Grand Prix“ įvyktų. FIA reguliariai iš aukščiausių diplomatinių pareigūnų, esančių šalyje, bei nepriklausomų ekspertų gauna informaciją apie saugumą šalyje“, – pažymėjo organizacija.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder