Bronislavui Vyšniauskui - Sporto garbės kryžius

Bronislavui Vyšniauskui - Sporto garbės kryžius

70-ąjį jubiliejų švenčiantis nusipelnęs Lietuvos sunkiosios atletikos olimpinės rinktinės treneris, šios sporto šakos tėvu vadinamas klaipėdietis Bronislavas Vyšniauskas apdovanotas Sporto garbės kryžiumi už nuopelnus Lietuvos sportui.

Nusipelniusiam jubiliatui apdovanojimą įteikė Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinio direktoriaus Edžio Urbonavičiaus įgaliotas KKSD atstovas Aivaras Salamakinas.

Jis, kaip ir būrys Klaipėdos valdžios ir sporto atstovų, antradienį rinkosi į Klaipėdos sportininkų namus ir pažėrė jubiliatui krūvą gražiausių sveikinimų, dovanų ir šūsnį gėlių puokščių.

"Apie sėkmingus ir daug pasiekusius žmones yra sakoma: "Jis gimė su marškinėliais". Žinome iš istorijos, kad Bronislavas Vyšniauskas gimė net su kailiniais, tad jo skrydis į sėkmę ir pergales jau buvo užkoduotas nuo pat gimimo. Džiugu ir tai, kad nugalėtojo filosofiją jis ugdo ir jaunimui", - sveikinimo kalbą rėžė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tai, kad B. Vyšniauskas turi daug nuopelnų Klaipėdai ir yra užkrėtęs sveikos gyvensenos ir sporto užkratu tūkstančius žmonių, pabrėžė jo sveikinti atėjęs būrys žinomų klaipėdiečių, tarp kurių - Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis, Klaipėdos sporto vadas Saulius Paliulis, Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška, Klaipėdos miesto Garbės pilietis Kazimieras Budrys, biudžetinių sporto įstaigų direktoriai, sunkiaatlečių ir sporto bendruomenė bei artimiausi jubiliato bičiuliai.

Didžioji dauguma artimų B. Vyšniausko bičiulių, kolegų ir šeimos narių jį sveikino praėjusį savaitgalį, kuomet iškilmingai "Vyšnios" kavinėje buvo švenčiamas jubiliejus.

Daugelis pripažino, kad B. Vyšniauskas turi tarsi darbštuolės bitės charakterį.

"Jis yra labai energingas, dirba dieną naktį ir turi puikų humoro jausmą. Tai vienas iš tvirčiausių Ažuolų, galinčių pakelti didžiausius sunkumus", - rėžė Klaipėdos sporto įstaigų direktoriai, tarp kurių - "Viesulo" sporto centro direktorius Edmundas Klimas, Klaipėdos irklavimo centro direktorius L. Mileška, "Gintaro" sporto centro direktorė Asta Dirgėlienė, Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos laikinoji vadovė Raimonda Murašovienė ir daugelis kitų.

VE.lt jau rašėme, kad pstaraisiais metais jaunimas B. Vyšniauską sieja su sunkiąja atletika, tačiau vyresnės kartos atstovai puikiai žino, kad tai - tikras sporto entuziastas, puikus įvairių sporto varžybų Lietuvoje pradininkas ir organizatorius, tiesiog sporto varikliukas, atvedęs į sporto kelią ir sveiką gyvenseną ištisas šeimas bei darbo kolektyvus.

B. Vyšniauskas organizuodavo bėgimus iš Vilniaus į Klaipėdą, keliskart lėktuvu skraidino ir autobusu vežė klaipėdiečius į Maskvoje vykusias pasaulio maratono varžybas. Pirmasis Lietuvoje šešerius metus (1987-1993 m.) vedė Lietuvos rankų lenkimo varžybas, beveik dešimt metų (1989-1998 m.) - pasaulio galiūnų konkursus.

Prieš Naujuosius metus su mase bendraminčių nuo Vakarų laivų remonto bendrovės bėgdavo iki buvusio "Dinamo" baseino, ne vienerius metus rengdavo masines slidinėjimo varžybas, įvairias šeimų sporto šventes.

Be to, B. Vyšniauskas kartu su šeima - sūnumis Ramūnu ir Tautvaldu bei žmona Dalia - prieš daugybę metų įrengė bėgimo trasą, kuri driekiasi nuo Klaipėdos vasaros estrados link Girulių.

Išsamų jubiliejui skirtą "Vakarų ekspreso" žurnalisto Pauliaus Matulevičiaus straipsnį apie B. Vyšniauską, jo gimimo istoriją, garsiausius auklėtinius ir pasiekimus skaitykite paspaudę ČIA.

Kantrybės, geležinės sveikatos ir sulaukti bent 100 metų Jums, Bronislavai, jubiliejaus proga linki „Vakarų ekspreso“ sporto skyrius. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder