Būriui Klaipėdos karatistų - juodi diržai

Būriui Klaipėdos karatistų - juodi diržai

Besibaigiant vasarai šalia Šventosios esančioje "Raganės" stovykloje vyko didžiausia Lietuvoje tarptautinė vasaros karatė stovykla. Joje savo meistriškumą kėlė ir diržų egzaminus laikė būrys Klaipėdos "Shodan" karatė kiokušin mokyklos atstovų.

"2 dan" lygio juodą karatė diržą apsigynė Julius Urbonas, o net 4 shodaniečiai - Rimantas Visockis, Žygimantas Šniaukas, Laura Pikturnaitė, Ugnė Daukšaitė - išlaikė ilgai siektą juodo diržo egzaminą.

Taip pat Guoda Pakalniškytė apsigynė rudą diržą su juoda juostele, Marija Sekunda - rudą diržą, Urtė Urbonavičiūtė išlaikė žalio diržo su ruda juostele egzaminą, Mindaugas Gedvilas ir Irmantas Andrėkus apsigynė žalią diržą, Lina Jucytė ir Viktorija Rukšėnienė išlaikė geltono diržo egzaminą, o Ignas Navickas, Natalija Bagrova ir Vita Beniušienė apsigynė mėlyną diržą.

Egzaminas buvo padalytas į dvi dalis: technikos-fizinio pasirengimo ir kovų rungtis. Technikos-fizinio pasirengimo dalis truko 2 valandas. Sportininkams tuo metu reikėjo ne tik nepriekaištingai atlikti bazinę karatė techniką nuo pat žemiausio iki pat juodo diržo, bet ir įveikti fizinio pasirengimo bei ištvermės testus (atsispaudimai, pritūpimai, atsilenkimai, šuoliukai atliekant aukštus amplitudinius kojų smūgius ir t. t.). Antra dalis buvo kovos. Jos truko apie 1 val. ir buvo įveikta nuo 15 iki 30 varžovų.

"Puikią bazinę bei kovos techniką demonstravę "shodaniečiai" užtikrintai įveikė egzamino išbandymą", - džiaugėsi "Shodan" mokyklos prezidentas Lukas Kubilius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder