D. Adomaitis: „Neptūnas“ – unikali klaipėdiečių komanda“

D. Adomaitis: „Neptūnas“ – unikali klaipėdiečių komanda“

Klaipėdos “Neptūno” vyr. trenerio Dainiaus Adomaičio veidą po pirmųjų „Tete-a-Tete Casino-LKL“ ketvirtfinalio rungtynių, kuriose neptūniečiai užtikrintai rezultatu 93:75 nukovė Utenos „Juventus“ ekipą, papuošė šypsena.

Jis buvo patenkintas komandos žaidimu ir tai, kad ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržtą į priekį – 1:0, tačiau tuoj pat pridūrė, kad kiekvienos ketvirtfinalio serijos rungtynės – nauja istorija ir jokiu būdu atsipalaiduoti negalima.

„Manau, kad tikrai buvo geros rungtynės. Puolime labai gerai dalijomės kamuoliu, pataikėme savo gerus, įžaistus metimus. Neramina tik vienas dalykas gynyboje: turime geriau susitvarkyti kovoje dėl atšokusių kamuolių“, - sakė „Neptūno“ treneris.

Jis pripažino, kad ketvirtfinalio seriją pradėti namuose pergale yra labai svarbu psichologiškai.

minde juveee

„Gerai pradėti seriją namuose, bet įtampa yra truputį didesnė, nes tu turi aikštės pranašumą, kai kurie tave laiko favoritu... Nors realiai atkrintamosiose rungtynėse yra 40 minučių žaidimo... Kaip pradėsi, yra labai svarbu... Ruošiamės situacijoms, kaip norime žaisti. Džiugu, kad žaidėjai tą išpildė gerai. Čia yra 1:0. Dabar serija keliasi į Uteną. Dabar tas spaudimas bus varžovų pusėje, nes jie žais namuose ir jiems reikia laimėti“, - kalbėjo D. Adomaitis.

Pasiteiravus, kokių rungtynių reikėtų laukti antradienį Utenoje, „Neptūno“ treneris atsakė: „Manau, kad panašių kaip šiandien. Tik gali būti daugiau kontakto ir daugiau greitesnio žaidimo“, - kalbėjo D. Adomaitis.

403A3090

Žurnalistai per spaudos konferenciją priminė epizodą, kai jaunasis „Neptūno“ talentas Laurynas Beliauskas ketvirtajame kėlinyje „išrašė“ Vaidui Čepukaičiui bloką ir tai pralinksmino „Neptūno“ trenerių štabą.

„Su asistentais savo kambarėlyje kalbėjome, kad labai džiugina Lauryno šio sezono progresas. Jis gali eiti labai toli. Svarbu, kad vaikas nesustotų. Mane, kaip trenerį, visada džiugina, kai jaunas žaidėjas žaidžia gerai, užsivedęs, pataiko metimus, gerai ginasi. Jūs nematote kaip jis dirba, kiek laiko praleidžia sporto salėje ir panašiai. Tai žaidėjas, užaugęs Klaipėdoje ir tai džiugina. Apskritai pažiūrėkite į mūsų sudėti, kas mes tokie esame: trys užsieniečiai ir dešimt Klaipėdos krašto žaidėjų, unikalu, bet smagu“, - pabrėžė D. Adomaitis.

sireika

„Juventus“ vyr. treneris Antanas Sireika pripažino, kad šįvakar „Neptūnas“ buvo kur kas pajėgesnis.

„Čia yra atkrintamosios rungtynės ir joks taškų skirtumas neturi reikšmės. „Neptūnas“ buvo visa galva stipresnis. Mes tą anksti pamatėme. Nereikia ieškoti kaltų, jei kažką ne taip padarėme. Yra žaidžiama iki trijų pergalių. Stengsimės susikaupti ir nekreipsime dėmesio į šio vakaro rungtynių skirtumą“, - kalbėjo A. Sireika.

Jis akcentavo, kad rytoj, nors ir sekmadienis, jo krepšininkai rinksis į treniruotes ir analizuos klaidas.

„Po rungtynių ant žaidėjų nešaukiau ir neieškojau kaltų. Susirinksime į treniruotes ir ramiai viską paanalizuosime“, - akcentavo Utenos ekipos treneris.

04 29 juve1

Antrosios ketvirtfinalio serijos rungtynės vyks gegužės 2 dieną (antradienį) 18.30 val. Utenoje, trečiosios – gegužės 4 dieną (ketvirtadienį) 19 val. „Švyturio“ arenoje.

Jei reikės ketvirtų ir penktų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks gegužės 7 dieną (sekmadienį) Utenoje ir gegužės 10 dieną (trečiadienį) Klaipėdoje. 

Bilietus galite įsigyti internetu Bilietai.lt ir BilietaiLT kasose. Tai galite padaryti paspaudę ČIA

Ketvirtfinalio serija ilga, tad dar gali būti daug kietos kovos ir emocijų. Ar esi pasiruošęs tai pamatyti? Tapk šių įvykių liudininku.

04 29 juve

„Neptūno“ krepšininkai ir trenerių kolektyvas ne kartą pabrėžė, kad Klaipėdos krepšinio sirgaliai yra tiesiog nuostabūs. Labai tikimasi, kad būtent Klaipėdos krepšinio sirgaliai ir taps tuo papildomu žaidėju, suteikiančiu impulsą, papildomų jėgų ir postūmio į pergales.

Klaipėdos krepšinio sirgaliai, būkite aktyvūs, ateikite palaikyti savo miesto krepšininkų.

„Neptūno“ abonementų turėtojams primename, kad jiems bilietų pirkti nereikia - jų abonementai galioja ne tik LKL reguliariojo sezono, bet ir atkrintamųjų varžybų kovoms – iki tol, kol komanda žygiuos šiame čempionate.

„Neptūnas“ – šeimos komanda!

juuuuuu1

Nuotraukų albumas ČIA (Sporto fotofrafija nuotraukos)
 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder