Dakaras 2013: Pirmą lenktynių dieną svarbi kiekviena sekundė

Dakaras 2013: Pirmą lenktynių dieną svarbi kiekviena sekundė

Šiandien 15 val. Lietuvos laiku, prasidės Dakar 2013 dalyvių bei jų technikos galimybių išbandymų metas. Jose su gamtos didybe, nepakeliamu karčiu, dulkėmis, nuovargiu susigrums trys lietuviai: automobilių įskaitoje debiutuosiantys „General Financing – Autopaslauga“ komandos pilotas Benediktas Vanagas ir jo šturmanas Saulius Jurgelėnas bei motociklų įskaitoje antrą kartą jėgas išbandysiantis Gintautas Igaris.

Pirmąją lenktynių dieną dalyviams teks įveikti apie 263 km, o iš jų 13 km ilgio greičio ruožą. Žvelgiant į priešakyje laukiančias ilgas ir varginančias ralio maratono distancijas, tai tarsi primena mažą dalyvių „kojų“ apšilimą. Bet, pasak lenktynininko Benedikto Vanago, tai nebus lengvas pasivažinėjimas, kiekviena sekundė bus brangi.

„Maratono organizatoriai tokio pobūdžio etapą organizuoja, kad būtų galima dalyvius suskirsti pagal pajėgumą kitos dienos startui. Pasak jų, šiame „Lima – Pisco“ etape yra išskirtinai parinktas labai gražus kraštovaizdis, kuris galėtų atitraukti dalyvių dėmesį nuo pagrindinio tikslo. Mums tai negresia, tačiau mūsų ekipažui yra nepalankus starto numeris. Kaip žinia, startuojame pačiame karavano gale. Kiekvienas taškas – ypatingai svarbus, bet maksimaliai greitai važiuoti bus pavojinga. Automobilio sukeliamose dulkėse galima sutikti lėtesnius varžovus bei nepastebėti kelyje esančių kliūčių ar posūkių. Tad nerodant visų galimybių pirmame etape, darysime geriausią, ką galime“, - pasakojo B. Vanagas apie šios dienos lenktynių etapą.

Šiandien Dakar 2013 lenktynių podiumas, kitaip dar automobilių ralio maratone vadinamu iškilmingu startu, numatytas apie 8 val. ryto vietos laiku, o Lietuvos – 15 val. Varžybų startą pradės motociklų įskaitos dalyviai, po jų išstartuos keturračiai, toliau seks automobilių grupės lenktynininkai bei sunkvežimiai. O pagrindinės ralio maratono varžytuvės „Lima – Pisco“ trasoje prasidės apie 16 val. Lietuvos laiku. Numatyta, kad pirmieji lenktynininkai greičio ruože turėtų pasirodyti po 4 val. nuo iškilmingo starto pradžios.

Primename, kad sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse „General Financing – Autopaslauga“ komandos ekipažui suteiktas 458 starto numeris. Tuo tarpu lietuviui motociklininkui Gintautui Igariui atiteko 80 numeris.

Po atliktų visų Dakar lenktynių formalumų paaiškėjo, kad iš viso „pragaro“ maratono automobilių įskaitoje lenktyniaus 153 automobiliai, motociklų įskaitoje – 183 motociklai. Taip pat važiuos 38 keturračiai bei 75 sunkvežimiai. Pirmą kartą istorijoje Dakare dalyvauja net 53 valstybių atstovai.

Dakaro lenktynių metu visą naujausią informaciją apie lietuvių pasirodymą galima sekti www.benediktasvanagas.lt puslapyje ir lenktynininko „Benediktas Vanagas“ „Facebook“ profilyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder