Dakaro ralyje debiutuosiantis Benediktas Vanagas: "Pagrindinis tikslas - pasiekti finišą"

Dakaro ralyje debiutuosiantis Benediktas Vanagas: "Pagrindinis tikslas - pasiekti finišą"

Kitų metų pradžioje Dakaro ralyje debiutuosiantis autolenktynininkas Benediktas Vangas su šturmanu Sauliumi Jurgelėnu tikisi pasiekti finišą ir užimti kuo aukštesnę vietą.

"Laukia ilgas ir sudėtingas iššūkis. Pagrindinis tikslas - pasiekti finišą. O jei fortūna nenusisuks, tai galime tikėtis vietos tarp 20 geriausiųjų. Tai būtų geriausias Baltijos šalių atstovų pasiekimas per visą varžybų istoriją", - pirmadienį Vilniuje, Energetikos ir technikos muziejuje, surengtoje spaudos konferencijoje sakė B. Vanagas. Jis pridūrė, kad per artimiausius penkerius metus kaups patirtį ir bandys pakilti iki geriausiųjų penketo.

B. Vanagas, kuris su S. Jurgelėnu Dakaro serijos ralio maratone "Šilko kelias" 2009 ir 2010 metais užėmė aštuntąsias vietas, pažymėjo, kad pasirengimas varžyboms pareikalavo daug jėgų ir laiko, todėl jis jaučiasi lyg dalį dykumų maratono jau būtų įveikęs.

Anot B. Vanago, įgyvendinant šį projektą, per trejus metus išleista apie pusantro milijono litų.

B. Vanagas ir S. Jurgelėnas, atstovaujantys "General Financing - Autopaslauga" komandai, lenktyniaus latvišku automobiliu "OSCar", kurį varo 6,2 litro darbo tūrio, V8 tipo "Chevrolet Corvette"variklis. Automobilis jau antradienį bus išsiųstas į Prancūzijos uostą Havrą. Iš ten jis bus plukdomas į Pietų Ameriką. Lietuvos ekipažą per varžybas lydės trys mechanikai.

Beje, 2009 metų Dakaro ralyje "OSCar" automobiliu lenktyniavę lietuviai Aurelijus Petraitis ir Antanas Juknevičius užėmė 25-ąją vietą.

Dakaro ralyje antrą kartą dalyvaus motociklininkas Gintautas Igaris. Kretingiškis šiemet, lenktyniaudamas motociklu "Yamaha", dykumų maratone užėmė 81-ąją vietą.

"Mano svajonė jau išsipildė - Dakaro finišą pasiekiau. Dabar mano tikslas - pagerinti rezultatą bent viena pozicija. O patekti tarp 50 geriausiųjų būtų didiulė garbė", - sakė G. Igaris.

"Tikiuosi, kad ralyje ne tik dalyvausite, bet ir nudžiuginsite savo gerbėjus. Džiaugiuosi, kad lietuviai turi idėjų ir ambicijų bei sugeba stebinti ir būti matomi pasaulyje", - sakė spaudos konferencijoje dalyvavęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

"Didžiulė garbė, kad po metų pertraukos Dakaro ralyje turėsime net tris dalyvius. Lengva nebus. Linkiu stiprybės pirmiausiai įveikiant save, o paskui - Dakarą", - sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Furmanavičius.

Politikas ir keliautojas Gintautas Babravičius būsimiems Dakaro ralio dalyviams įteikė vėliavą su Vyčiu ir filmo apie Lietuvos raitelių žygį iki Juodosios jūros DVD plokšteles.

34-asis Dakaro ralis vyks Peru, Argentinoje ir Čilėje kitų metų sausio 5-20 dienomis. Pietų Amerikoje šios varžybos rengiamos penktą kartą. Ralio dalyviams teks įveikti daugiau nei 8000 km.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder