Dangės upę papuošė vandens sporto šakų atstovai

Dangės upę papuošė vandens sporto šakų atstovai

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto iki pavakarių Dangės upėje šurmuliavo vandens sporto šakų atstovai. Čia liejosi sporto emocijos į kurias įsiliejo ir irkluotojai, ir žvejai, ir turistinių, valčių, ir irklenčių atstovai, ir vikingų valčių mėgėjai.

Taip pat vyko azartiškos varžybos padangomis "Dangės ekstremalas", dvikovos katamaranais bei įvairios kitos vandens atrakcijos.

Tai jau buvo trečiasis vandens sporto šakų festivalis.

"Tai puiki vandens sporto šakų šventė, kuri išties pasiteisino. Džiugu, kad ši šventė tapo tradicine ir kasmet sutraukia vis daugiau žiūrovų", - džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Albertas Mileška.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams itin patiko upės laivų paradas. Jo metu nuo Klaipėdos irklavimo centro bazės (Gluosnių skg. 8) iki Žvejo paminklo ir atgal su vėliavomis, dainomis ir šūksniais upė plaukė kateriai, baidarių, kanojų, akademinių valčių ir vikingų valčių didžiulės delegacijos.

"Tai išties jūriniam miestui itin tinkantis renginys. Tai tarsi Klaipėdos vizitinė kortelė. Šiame renginyje dalyvauju pirmą kartą ir gausus vandens sporto šakų atstovų būrys ant vandens, Dangės upėje, mane tiesiog sužavėjo. Klaipėdos centre panašių renginių reikia kuo daugiau", - VE.lt sakė renginyje sutiktas legendinio Lietuvos krepšinio trenerio Vlado Garasto anūkas taip pat Vladas Garastas. Jis užaugo Kaune, tačiau Klaipėdoje sukūrė šeimą ir čia jau įleido šaknis.

Šis festivalis buvo gera įžanga į tos pačios dienos vakare Klaipėdoje vyksiantį Laivų paradą.

Tiek vandens sporto šakų festivalis, tiek Laivų paradas tradiciškai vykdavo gegužės mėnesį, tačiau šiemet dėl COVID-19 pandemijos šie klaipėdietiškas tradicijas turintys renginiai buvo nukelti į rudenį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder