"Dėl savo ateities nesu ramus"

"Dėl savo ateities nesu ramus"

Rusijos Permės "Amkar" futbolo klubo trenerių štabe praėjusį sezoną dirbęs klaipėdietis Robertas Poškus šiuo metu jau kuris laikas atostogauja uostamiestyje. Kaip jam sekėsi tolimojoje Permėje ir kaip jis šiuo metu leidžia laiką gimtajame mieste, pasiteiravome buvusio Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės puolėjo R. Poškaus.

Taigi, kaip ten Rusijoje?

Į Permę išvykau pernai birželį. Tada "Amkar" vyriausiuoju treneriu dirbęs Gadži Gadžijevas man pasiūlė treniruoti klubo jaunimo komandą. Šis futbolo specialistas mane yra treniravęs Samaros "Krylja sovetov" klube. Sutikau, nes išėjęs iš "Jonavos" klubo buvau bedarbis. Rusijos futbolo virtuvė man gerai yra žinoma nuo tų laikų, kai žaidžiau šioje šalyje. Todėl adaptuotis nebuvo sunku. "Amkar" futbolininkai jau keturioliktą sezoną žaidė Rusijos "Premier" lygoje ir šiemet pirmą kartą turėjo kovoti dėl išlikimo elitinėje lygoje. Tryliktą vietą užėmusiam "Amkar" pavyko dusyk 2:0 ir 1:0 nugalėti Tambovo "Spartaką" ir išlikti tarp stipriausių Rusijos klubų. Mano treniruojama "Amkar" jaunimo komanda užėmė dvyliktą vietą. Klubo vadovybė mano darbu liko patenkinta ir pasiūlė pasilikti.

Vadinasi, viskas gerai?

Atrodytų, viskas gerai. Tačiau dėl savo ateities nesu ramus, nes "Amkar" klubas turi didelių finansinių problemų. Permės ekipa netgi gali apskritai išnykti iš Rusijos futbolo žemėlapio. Yra keli sprendimo būdai. Viskas turėtų paaiškėti artimiausiu metu. Būtų gaila, kad neliktų senas tradicijas turinčios komandos. Jos metraštis mena ir rungtynes su Klaipėdos "Atlantu". 1985 metais atlantiečiai turnyre dėl patekimo į Rusijos pirmąją lygą su tuomete Permės "Zvezda" pasidalino po pergalę, bet į aukštesnį divizioną žengė klaipėdiečiai. Šį faktą permiečiai, žinodami, jog esu iš Klaipėdos, dažnai man primindavo.

Į Rusijos "Premier" lygą šiemet sugrįžo Samaros "Krylja sovetov" klubas, kuriame tu žaidei ir turėjai didelį pasisekimą. Galbūt planuoji sugrįžti į savo sėkmės miestą?

Kiekvienas treneris turi turėti kelis variantus. Apie Samarą kol kas negalvoju, nes laukiu, kaip išsirutulios situacija su "Amkar" klubu. Rusijos čempionatas prasidės liepos pabaigoje, o pasiruošimas - šį mėnesį.

Į Permę buvai išvykęs su šeima ar vienas?

Pusmetį gyvenau vienas, o šiemet - su šeima. Žmonai Atalijai ir sūnums Atui bei Shajui Permėje patiko. Penkerių dar neturintis Atukas Klaipėdoje jau buvo pradėjęs lankyti futbolo treniruotes su vyresniais vaikais. Permėje yra vaikų futbolo mokykla "Smena". Joje sūnus taip pat spardė kamuolį ir tarp vaikų turėjo "autoritetą". Sunku jam buvo išsiskirti su bendraminčiais rusiukais. Jaunėlis Shajus dar tik stebi brolio veiksmus su kamuoliu, bet akytės žiba noru žaisti.

Sugrįžęs į Klaipėdą jau spėjai pasižymėti futbolo aikštelėje per Edmonto Karinausko turnyrą. Ar dalyvavimas šiose varžybose įėjo į tavo atostogų tvarkaraštį?

Be futbolo gyventi negaliu. Turnyre įrodžiau, kad dar nesu praradęs įgūdžių mušti įvarčius. Varžovų vartininkus nuskriaudžiau penkis kartus.

Ar planuoji atostogas pratęsti užsienyje?

Net kalbos negali būti apie užsienį. Klaipėdoje karščiau nei Maljorkoje. Ir reikia tuo naudotis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder