Diana Mačiūtė - dviguba Lietuvos čempionė

Diana Mačiūtė - dviguba Lietuvos čempionė

Šį savaitgalį Vilniuje vyko 2014 m. Lietuvos kiokušin karatė KATA čempionatas visose amžiaus grupėse. Iš viso jame dalyvavo virš 130 sportininkų iš daugiau nei 35 Lietuvos klubų.

Čempionatas buvo itin svarbus suaugusiųjų, jaunių ir jaunučių amžiaus grupėms – nes vyko atranka į Europos čempionatą, kuris šiemet vyks gegužės mėn. Baku (Azerbaidžianas). Varžybų čempionai iškart iškovojo teisę atstovauti Lietuvą Europos čempionate, o visi kiti prizininkai bus atrinkti nacionalinės rinktinės stovyklos metu.

Šiemet kaip niekada buvo įdomus suaugusiųjų grupės pasirodymas, nes tiek vyrų, tiek moterų rungtyje varžėsi beveik po 10 dalyvių (anksčiau būdavo daugiausiai po 5 dalyvius). KKA „Okinava“ šįkart atstovavo itin gausus sportininkų būrys: 4 moterys bei 3 vyrai. Geriausiai sekėsi KKA „Okinava“ Prezidentei, Mokytojai bei 2014 metų Lietuvos Kumite čempionei Dianai Mačiūtei. Ji užtikrintai tapo ir šios rungties Lietuvos čempione bei pelnė 2 kelialapius į abi Europos čempionato rungtis (Kumite ir Kata). Pagirtinai gerai sekėsi ir Dianos mokiniams, kurie dar praėjusiais metais stratavo jaunių grupėje, o šiemet jau ir lipo ant tatmio su suaugusiųjų grupe. Bronzos medalius iškovojo KKA „Okinava“ trenerių asistentai Evelina Zasčiurisnkaitė ir Paulius Sasnauskas. 5 vietas užėmė Rima Lisinskaitė bei Artūras Zavalnyj. Varžybos prasčiau susiklostė okinaviečiams Viktorijai Titkinai bei Artūrui Kirjakulov, kurie šiuo metu studijuoja Kaune. Varžybosm jie ruošėsi savarankiškai, todėl pritrūko kai kurių veiksmų išbaigtumo.

Jaunučių grupėje nepralenkiamas jau kelis metus iš eilės buvo okinavietis Kasparas Karalis, kuris tarp 10 varžovų užtikrintai pelnė aukso medalį. Dominykas Mockus liko šalia apdovanojimų pakylos ir užėmė 4 vietą.

Vaikų (12-14 metų) grupėje Rūta Vaicekauskaitė tarp 8 dalyvių liko 5, o Edvinas Kolmogorovas tarp 10 liko 4-tas. Tuo tarpu vaikų gupėje (11-12 metų) nepralenkiamas buvo Matas Ssasnauskas, kuris po keletos metų nesėkmingo pasirodymo šioje rungtyje užtikrintai iškovojo čempiono titulą, palikdamas už savęs dar 7 varžovus.

Didžiausia konkurencija vyko vaikučių amžiaus grupėje (berniukų grupėje) iki 11 metų, kur varžėsi net 41 sportininkas. Ypatingų pagyrų nusipelnė visi 3 okinaviečiai, kurie ne tik papuolė į 10 - tuką (Nikas Kvasys 10 vieta, Enrikas Puceta 4 vieta), bet ir tapo šios rungties čempionu – Sergej Danilov. Tai buvo didžiausias dalyvių skaičius kada nors buvęs varžybų metu.

Neoficialioje Kata taškų suvestinėje triumfavo abu Klaipėdos klubai, surinkę beveik po lygiai taškų. Tai tik dar kartą įrodo, jog Klaipėdos karate kyokushin mokykla yra stipriausia visoje Lietuvoje ne tik Kumite (kovų), bet ir Kata (technikos demosntravimo) rungtyje.

Taip pat norime priminti, jog Mokytoja Diana Mačiūtė pretenduoja tapti šių Metų Klaipėdiete, tad iškovota svarbi pergalė tik dar kartą įrodo jos atsidavimą ne tik sportui, bet ir miestui, kurio garbę ji su savo mokiniais nuolat gina ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder