Disko metikas Virgilijus Alekna baigia karjerą

Disko metikas Virgilijus Alekna baigia karjerą

Ciuriche (Šveicarija) vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate į finalą nepatekęs disko metikas Virgilijus Alekna ketina baigti karjerą, praneša Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF).

"Prieš 20 metų pradėjau Europos čempionatu, po 20 metų ir baigiu Europos čempionatu. Kitais metais į pasaulio čempionatą Kinijoje nevažiuosiu, toli ir Azija man nėra sėkminga. Manau, kad pats laikas po 20 metų karjeros sustoti, - po Europos pirmenybių atrankos varžybų sakė dukart olimpinis čempionas V. Alekna. - Tai paskutinės oficialios varžybos už rinktinę. Kuo toliau, tuo sunkiau, šiais metais ypatingai. Manau, kad geriau nebetęsti karjeros. Visą sezoną jaučiau traumas... Tokio amžiaus sportininkų kaip aš, 42 metų, dalyvaujančių Europos čempionate nerasite".

Mūsų šalies atletas pirmuoju bandymu diską numetė tik 59 m 35 cm ir pirmojoje atrankos grupėje tarp 15 dalyvių liko 12-as. Antruoju mėginimu V. Alekna diską numetė 58 m 94 cm, o trečiasis bandymas nebuvo įskaitytas.

"Visi metimai šiandien buvo sunkūs, jaučiu ir varžybų naštą, kuri kuo toliau, tuo sunkiau yra pakeliama. Manau, kad 61-62 metrai man būtų buvęs patenkinamas rezultatas. Prieš varžybas galvojau apie tai, kad dar galiu patekti į finalą, kėliau tokius tikslus", - kalbėjo tituluotasis sportininkas.

Šį sezoną V.Alekna dar dalyvaus komercinėse varžybose.

V. Alekna per savo karjerą du kartus tapo olimpiniu, dukart pasaulio ir kartą - Europos čempionu. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder