„Dragūnas“ - BHL Iššūkio taurės turnyro lyderis

„Dragūnas“ - BHL Iššūkio taurės turnyro lyderis

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai ir toliau įrodinėja, kad jie pasiryžę kovoti dėl aukščiausių pozicijų ne tik Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate, bet ir Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės turnyre. Šeštadienį klaipėdiečiai būtent šiose tarptautinėse varžybose namuose rezultatu 29:24 (14:12) nugalėjo Estijos „Viljandi“ HC ekipą.

Nors pirma rungtynių pusė buvo gana įtempta (14:12), tačiau vėliau Artūro Juškėno auklėtiniai įgijo 9 įvarčių persvarą – 29:20 ir jau ramiai baigė rungtynes.

„Dragūno“ komandą į pergalę vedė Edvinas Vorobjovas, įmetęs net 9 įvarčius (3 iš 7 m), Karolis Stropus pridėjo 6 įvarčius, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius surinko po 5, Igoris Kopišinskis – 2 įvarčius, Šarūnas Ugianskis ir Gediminas Vaitkus – po 1 įv.

„Viljandi“ HC ekipoje daugiausiai įvarčių – po 7 – įmetė Ott Varik ir Karl Roosna, 5 pridėjo Robert Lopp.

Ši pergalė „Dragūnui“ (8 pergalės, 1 pralaimėjimas) užtikriną pirmąją vietą reguliariajame čempionate ir vietą finalinio ketverto varžybose.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas pažymėjo, kad nors „Dragūnas“ ir demonstruoja neblogus rezultatus, reikia žaisti geriau.

„Mes neišnaudojame daug lengvų galimybių įmesti, ypač – per kontratakas. Džiaugiamės, kad neturime rimtų traumų, bet dėl įtempto varžybų grafiko jaučiamas nuovargis“, – sakė A. Juškėnas.

Sekmadienį, kovo 8 d., 14 val. savo aikštėje (Taikos per. 61 A) „Dragūno“ rankininkai susitiks su Baltarusijos HC „Vitjaz“ ekipa, kuri šiuo metu Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės turnyrinėje lentelėje yra paskutinėje vietoje ir nėra iškovojusi nė vienos pergalės.

"Mums šios rungtynės jau nieko nelemia, tad leisime pažaisti jaunimui. Pažiūrėsime, kaip jie atrodys", - kalbėjo A. Juškėnas.

Varžovu vėl bus "Granitas-Gaja-Karys"?

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai šeštadienį namuose Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės turnyro rungtynėse rezultatu 44:41 (21:23) įveikė Baltarusijos HC „Vitjaz“ ekipą, tačiau jiems tai dar neužtikrina kelialapį į finalinio ketverto varžybas.

Kauno komandą į pergalę tradiciškai vedė Vaidas Drevinskas, įmetęs 16 įvarčių, Egidijus Morkūnas pridėjo 8, Deivydas Virbauskas – 6, Valdas Jarukas – 5 įv.

Iš baltarusių išsiskyrė 12 įvarčių įmetęs Andrejus Jurynokas ir 11 įvarčių pridėjęs Artiomas Kulakas.

Po šios pergalės granitiečių sąskaitoje – 8 taškai (4 pergalės, 5 pralaimėjimai, 5 vieta), tiek pat taškų turi ir vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidę Rygos „Celtnieks“ (Latvija) rankininkai (3 pergalės, 2 lygiosios, 5 pralaimėjimai, 4 vieta).

Latviai žengia laipteliu aukščiau, kadangi tarpusavio rungtynėse jų įvarčių santykis yra geresnis: Kaune pergalę rezultatu 29:24 (12:15) šventė granitiečiai, tačiau Rygoje kauniečiai pralaimėjo didesniu įvarčių skirtumu – 29:22 (14:11).  

Kauniečiai sekmadienį 14 val. namuose paskutinėse BHL Iššūkio taurės reguliaraus čempionato rungtynėse susitiks Estijos „Viljandi“ HC ekipą. Priminsime, kad pirmoji šių ekipų akistata, vykusi Estijoje baigėsi „Viljandi“ HC komandos pergale rezultatu – 34:28 (16:12).

Šios rungtynės kauniečiams bus lemtingos dėl kelialapio į finalinio ketverto varžybas.

Jei paskutinėse reguliaraus čempionato rungtynėse pergalę prieš estus (5 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai, 3 vieta) iškovos „Granitas-Gaja-Karys“, tada pusfinalyje susitiks su „Dragūnu“. Jei kauniečiai pralaimės, tada jiems šis tarptautinis turnyras jau bus baigtas. Tokiu atveju, „Dragūnas“ pusfinalyje susitiktų su Rygos „Celtnieks“ (Latvija) ekipa.

Finalinės kovos gali vykti Klaipėdoje

BHL Iššūkio taurės turnyro nuostatuose skelbiama, kad finalinio ketverto varžybos turėtų būti organizuojamos tame mieste, kurio komanda tampa reguliaraus čempionato nugalėtoja. Priminsime, kad reguliaraus čempionato nugalėtoju tapo Klaipėdos „Dragūnas“, tad pagal nuostatus lemiamos kovos turėtų vykti Lietuvos uostamiestyje.   

Baltijos Iššūkio taurės pirmenybėse iš viso varžosi 6 ekipos: Rygos "Celtnieks", Dobelės "Tenax" (Latvija), Viljandžio "Viljandi HC" (Estija), Minsko "HC Vitjaz" (Baltarusija), "Dragūnas" ir "Granitas-Gaja-Karys".

Baltijos Iššūkio taurė - tai Baltijos vyrų rankinio lygos (BHL) čempionato antroji pakopa. Baltijos iššūkio taurės varžybose varžosi sąlyginai silpnesnės varžovės, nei BHL pagrindiniame čempionate.   

Stipresniojoje grupėje, pagrindiniame BHL čempionate, kovoja viena Lietuvos komanda - Vilniaus VHC "Šviesa" ir ji užima pskutinę vietą.

Trečiadienį – mūšis dėl „Vivus.lt“ reguliaraus čempionato nugalėtojo vardo

Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos pirmenybėse dragūniečiai taip pat yra vienvaldžiai lyderiai (15 pergalių, 1 pralaimėjimas), tačiau jau kovo 11 dieną, t. y. ateinantį trečiadienį, 15 val. Alytuje jų laukia rimtas iššūkis – akistata su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkais.

Alytiškiai (14 pergalių, 2 pralaimėjimai) Lietuvos čempionate užima antrąją poziciją.

Priminsime, kad klaipėdiečiai vienintelį pralaimėjimą patyrė būtent nuo alytiškių Klaipėdoje rezultatu 17:19 (12:8). Tąkart po pirmojo kėlinio atrodė, kad klaipėdiečiai neturės bėdų, kadangi pirmavo 12:8. Vėliau alytiškiai gerokai suaktyvino gynybą ir dragūniečiams per kėlinį pavyko įmesti vos 5 įvarčius bei teko susitaikyti su pirmuoju šio sezono pralaimėjimu „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate. Kol kas tai ir buvo vienintelė klaipėdiečių nesėkmė Lietuvos pirmenybėse. 

Jei alytiškiai ateinantį trečiadienį vėl įveiks „Dragūną“, tada jie gali tapti reguliaraus čempionato nugalėtojais. Paskutiniajame ture „Almeida-Stronglasas“ išvykoje susitiks su paskutinę vietą čempionate užimančia HC „Utena“, o „Dragūno“ dar laukia principingas ir daug ambicijų turintis varžovas – Vilniaus „VHC Šviesa“.

Priminsime, kad praėjusį sezoną vilniečiai ir klaipėdiečiai kovėsi čempionato finale, tad „VHC Šviesa“ tikriausiai dar jaučia nuoskaudą už patirtą pralaimėjimą bei sieks revanšo.  

Jei klaipėdiečiai trečiadienį įveiks alytiškius, tada užsitikrins reguliaraus čempionato nugalėtojo vardą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder