„Dragūnas“ – per žingsnį nuo LRL aukso medalių

„Dragūnas“ – per žingsnį nuo LRL aukso medalių

Antrosios Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionato finalo serijos rungtynės, vykusios Vilniuje, priminė tikrą trilerį: daugkartiniams Lietuvos čempionams „Dragūno“ rankininkams ir aikštės šeimininkams Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovams nugalėtoją išsiaiškinti prireikė net pratęsimo. Visgi pergalę 2 įvarčių skirtumu – 30:28 šventė labiau patyrę dragūniečiai ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi – 26:26 (pirmąjį kėlinį 15:13 laimėjo klaipėdiečiai).

Pirmąją pratęsimo minutę diskvalifikacinę pražangą užsidirbo dragūnietis Jonas Truchanovičius, tačiau tai klaipėdiečiams iškovoti pergalės nesutrukdė.

„Dragūno“ gretose nesustabdomas buvo Benas Petreikis. Jis į vilniečių vartus įmetė net 13 įvarčių (5 iš 7 m), Gražvydas Juška pridėjo 4, Mindaugas Dumčius, Karolis Stropus ir Arvydas Bučius – po 3, Mindaugas Meškauskas ir Darius Jasinskas – po 2 įv.

Iš vilniečių ekipos išsiskyrė Vaidas Trainavičius, įmetęs 7 įvarčius (3 iš 7 m), Valdas Drabavičius pridėjo 6, Tomas Bernatavičius ir Domantas Čuplinskas (1 iš 7 m) – po 5, Tadas Jurelevičius – 3, Skirmantas Plėta ir Artūras Švilpa – po 1 įv.

Benas Petreikis (Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu dvejopai – pirmame kėlinyje lyg ir mes valdėme visą situaciją, galėjome ir daugiau atitrūkti, o antrame kėlinyje „Šviesa“ atsigavo, nežinau ar atsigavo, ar treneris sužaidė. Nežinau, jie pradėjo bėgti, o mes sustojome gynyboje, nebe taip judėjome, gavome įvarčius ir jie užsivedė. Kai tiek sirgalių, jie pajuto žaidimą. Mes nebuvome žaidę pratęsimo daugybę metų. Buvome pasiruošę, kad šiandien bus sunku. Buvo sunku. Tiek rankinio sirgalių Vilniuje nesu dar matęs. Šiandien vykome čia laimėti, nors ir žinojome, kad rungtynės bus sunkios, bet kad lauks tokia kova – tai tikrai nesitikėjome. Šiose rungtynėse daugiausiai problemų pridarė, kaip ir visada, Vaidas Trainavičius, ypač po pirmųjų rungtynių, kai galima sakyti, jis buvo nepavojingas. Šiandien per pratęsimą jis, manau, tempė savo komandą. Aišku, ir Tomas Bernatavičius, Domantas Čuplinskas šiandien gynyboje kovojo visai kitaip, nei Klaipėdoje. O būsimose rungtynėse taip pat bus kova, nepasiduos niekas, nors ir mes, ir jie po tokio maratono jau pavargę.“

Valdas Drabavičius (Vilniaus „VHC Šviesa“ žaidėjas): „Šiandien pirmame kėlinyje visi sunkiai įsivažiavome, antrame – pagerinome gynybą, pavyko apsiginti, o kai gynyba geresnė, padeda ir vartininkai. Tiesiog reikia pripažinti, neturime atsarginių žaidėjų suolelio tokio kaip Klaipėdos komanda, neturime lygiaverčių pakeitimų. Pratęsimui tiesiog pritrūko jėgų, vyrams pradėjo traukti kojas mįšlungis, taip pat galbūt pabaigoje nesuvaldėme rungtynių. Klaipėdiečiai, kad ir jauni, bet turi patirties finaluose, o mes galbūt paskubėjome, priimėme ne tokius sprendimus, kokius reikėjo. Šiame susitikime visi Klaipėdos komandos žaidėjai pridarė problemų, negaliu išskirti nė vieno. Klaipėda žaidžia greitą komandinį rankinį. Finalo serijos rezultas 2:0 klaipėdiečių naudai, tačiau mes jokiais būdais nenuleidžiame galvų ir bandysime šeštadienį Klaipėdoje įkąsti varžovams. Važiuosime kovoti ir parsivežti pergalės.“

Priminsime, kad pirmose LRL finalo varžybose, vykusiose praėjusį šeštadienį Klaipėdoje, dragūniečiai išplėšė solidžią pergalę – 36:29.

“Dragūnas” tapo šio sezono LRL reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), vilniečiai užėmė trečiąją vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Vilniečiai LRL pusfinalio seriją – 2:1 laimėjo prieš pernykščius vicečempionus Alytaus “Almeidos-Stronglaso” rankininkus, o “Dragūnas” taip pat 2:1 palaužė Kauno “Granito-Gajos-Kario” ekipą.

Trečiosios LRL finalo rungtynės vyks gegužės 10 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje. Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos vyktų gegužės 14 (Vilniuje) ir 17 (Klaipėdoje) dienomis.

Visas LRL finalo rungtynes tiesiogiai transliuos “SportoTV.lt”.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder