"Dragūnas" bandys sumedžioti pirmąjį sezono trofėjų

"Dragūnas" bandys sumedžioti pirmąjį sezono trofėjų

"Per vieną sezoną iškovoti Lietuvos čempionų titulą ir Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę - labai sunku. Mums tą yra pavykę padaryti berods 3 ar 4 kartus, tačiau tokių komandų - vienetai", - besiruošdamas šį savaitgalį Garliavoje vyksiančiam LRF finalo ketvertui "Vakarų ekspresui" pabrėžė Klaipėdos "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdos rankininkų tikslas - tai pakartoti, tačiau, kaip patys sako, laukia sunkus kelias.

"Mes esame tokia komanda, kad į tokius turnyrus stengiamės žiūrėti labai rimtai ir nevažiuojame vien tam tikslui, kad tik dalyvautume. Natūralu, kad sieksime kovoti finale ir bandysime daryti viską, kad į Klaipėdą parsivežtume trofėjų", - akcentavo A. Juškėnas.

Pralaimėtojai vyks namo

Šeštadienį 17 val. Garliavoje "Dragūnas" LRF taurės pusfinalyje susitiks su Vilniaus VHC "Šviesa". Kita pusfinalio pora - HC "Vilnius" ir Kauno "Granitas-Karys".

Pusfinalių nugalėtojai kausis finale, o pralaimėtojai vyks namo, kadangi rungtynės dėl 3 vietos nėra žaidžiamos.

"Mūsų pusfinalio varžovas - VHC "Šviesa" - šiuo metu viena pajėgiausių Lietuvos rankinio ekipų. Tai gerai suklomplektuota ir išties rimta komanda. Jei mes žaisime taip, kaip ketvirtfinalyje kovėmės su Alytaus "Varsos-Stronglaso" rankininkais, tai tokio mūsų žaidimo pusfinalyje gali ir neužtekti. Taip, mes alytiškius ketvirtfinalyje nugalėjome gana dideliu skirtumu - 34:21 (19:11), tačiau tai buvo tos rungtynės, kai skirtumas nieko neatspindi. Reikia pripažinti, kad mūsų žaidimas nebuvo labai geras, galbūt kartkartėmis ir sekėsi - tai gelbėjo mūsų vartininkas, tai varžovai lygioje vietoje suklydo", - teigė "Dragūno" treneris.

Dar kartą pasikartosiu, ir tai aiškinu savo žaidėjams, kad pusfinalyje, jei norime laimėti, privalome kautis kur kas geriau", - sakė A. Juškėnas.

Pasigedo greitų atakų

Jam šiek tiek nerimo kelia ir tai, kad dėl kelio skausmų komandai mažiau padėti gali galingo stoto dvimetrinis Gintaras Cibulskis.

"Kietose kontaktinėse kovose jis mums labai praverčia", - sakė A. Juškėnas.

Dar kalbėdamas apie LRF taurės ketvirtfinalio akistatą su Alytaus "Varsa-Stronglasu", A. Juškėnas išskyrė kelis žaidėjus.

"Vartus stropiai saugojo Benediktas Pakalniškis, o labai solidžiu žaidimu nudžiugino Gabrielius Virbauskas. Jo žaidimas buvo brandus, toks, kokį matydavome anksčiau, kokio vėl laukėme ir kokį tikimės matyti kiekvienose rungtynėse", - vylėsi A. Juškėnas.

Į "Dragūno" komandą gana solidžiai įsiliejo ir komandos naujokas iš Ukrainos Danilas Hlušakas. Jis Alytaus komandos vartus nuginklavo penkis kartus.

"Dvikovoje su alytiškiais surezgėme tik 3 ar 4 greitas atakas. Tai ne mūsų žaidimas. Taip, alytiškiai naudojo taktiką neleisti mūsų centro žaidėjams gauti kamuolio, bet mes esame per daug patyrę, kad tokia varžovų taktika mus išmuštų iš vėžių. Turime padaryti išvadas, privalome gerinti žaidimą", - po LRF taurės ketvirtfinalio rungtynių kalbėjo A. Juškėnas.

 

SKAUSMAI. Dvimetrinis Gintaras Cibulskis jaučia kelio skausmus, tad "Dragūno" komandai visa jėga padėti negali. Gali būti, kad dvikovoje su Vilniaus VHC "Šviesa" jis išvis neišbėgs į aikštę.

VIENYBĖ. "Dragūno" žaidėjai yra itin kovingi ir vieningi, tad tai, kaip patys ir pabrėžia, yra geriausias raktas į pergales.

NUTEIKIMAS. "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas žino, ką reiškia iškovoti LRF taurę, tad bando savo žaidėjus nuteikti taip, kad trofėjus neišslystų iš jų rankų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder