"Dragūno" savaitė: ukrainiečio debiutas ir nauji iššūkiai

"Dragūno" savaitė: ukrainiečio debiutas ir nauji iššūkiai

Klaipėdos "Dragūno" ekipos šią savaitę laukia rimtas išbandymas - trečiadienį dėl patekimo į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalinį ketvertą teks suremti pečius su Alytaus "Varsos-Stronglaso" rankininkais. Jei viskas gerai, savaitgalį jau lauktų pagrindinė medžioklė dėl pirmojo 2021 metų trofėjaus - LRF taurės.

Ketvirtfinalyje nuspręsta žaisti ne dvejas - namuose ir išvykoje - rungtynes, o nugalėtoją išsiaiškinti iš vienerių rungtynių. Dėl to trečiadienį alytiškiai ir klaipėdiečiai susitiks neutralioje aikštėje - Garliavos sporto centre. Dvikovos pradžia - 17 val. Jas turėtų transliuoti internetu.

Nugalėjusi ekipa jau šį savaitgalį - šeštadienį ir sekmadienį - taip pat Garliavoje tęs kovą dėl LRF taurės.

Koks lauktų varžovas?

Jei klaipėdiečiai nugalėtų alytiškius, tuomet pusfinalyje susikautų su Vilniaus VHC "Šviesa".

Kita LRF taurės pusfinalio pora yra jau aiški - HC "Vilnius" susitiks su Kauno "Granitu-Kariu".

"Mūsų dabartinis tikslas vienas - prasibrauti į LRF taurės finalinį ketvertą. Mūsų ketvirtfinalio etapas nusitęsė dėl to, kad didžioji dalis komandos užsikrėtė koronavirusu. Vėliau COVID-19 atvejų buvo užfiksuota ir Vilniaus "Šviesos" komandoje. Jei ne šios bėdos, pagal ankstesnį planą, LRF taurės nugalėtojai jau būtų paaiškėję praėjusį savaitgalį kartu su merginų komandomis. Deja, šių dienų realybė tokia, kad eini, treniruojiesi, tačiau 100 procentų nesi tikras, kad vėl neteks atidėti rungtynių. Tikimės, kad pagaliau LRF vyrų taurės lemiamos kovos įvyks", - "Vakarų ekspresui" sakė "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

"Dragūno" strategas pridūrė: "Dėl pandemijos šį sezoną sportininkams ir treneriams dažnai tenka spręsti lygtis su šimtu nežinomųjų. Visi laukiame, kada grįšime į normalų, tiek sportinį, tiek kasdienį gyvenimą."

Komandą papildė ukrainietis

"Dragūnas" šeštadienį iškovojo septintąją pergalę Lietuvos rankinio lygos (LRL) pirmenybėse - namuose rezultatu 40:33 (18:18) nugalėjo sostinės ekipą HC "Vilnius".

Šiose rungtynėse debiutavo dar vienas "Dragūno" komandos naujokas - iš Ukrainos atvykęs Danilas Hlušakas (Danylo Hlushak). Jis jau pirmose rungtynėse varžovų vartus nuginklavo 5 kartus.

NAUJOKAS. "Dragūno" komandą sustiprino žaidėjas iš Ukrainos Danilas Hlušakas (Danylo Hlushak). Jis jau pirmose rungtynėse varžovų vartus nuginklavo 5 kartus.

"Dragūnui" po 6 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas, po 5 dar pridėjo Deividas Virbauskas, Lukas Juškėnas (1 iš 7 m) ir Benas Butkus, 4 - Mykolas Lapiniauskas, 3 - Gytis Šmantauskas, 1 - Rokas Palskys.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius (2 iš 7 m) pelnęs Mindaugas Urbonas, po 8 įmetė Vaidas Drevinskas ir Martynas Žala, 4 - Martynas Lapinskas, po 2 - Robertas Skobas ir Arminas Milaknis.

Po rungtynių "Dragūno" vyr. treneris A. Juškėnas kalbėjo, kad rungtynės nebuvo geros.

"Naujokų atvykimas šiek tiek išmuša iš pasiruošimo rungtynėms vėžių, nori to ar ne. Po pirmojo kėlinio buvo lygiosios, antrame kėlinyje irgi žaidimas nebuvo geras, turėjome problemų su vartais. Kad ir kaip būtų, pergalė yra pergalė", - sakė A. Juškėnas.

NUTEIKIMAS. "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas bando nuteikti komandą rimtai kovai. Ši savaitė dragūniečiams - labai svarbi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder