"Dragūnui" auginama naujų lyderių pamaina

"Dragūnui" auginama naujų lyderių pamaina

Klaipėdą savo pergalėmis visoje šalyje garsina ne tik reprezentacinė "Dragūno" rankininkų ekipa, rungtyniaujanti aukščiausios - Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse, bet ir šiek tiek žemesnės lygos - Lietuvos rankinio federacijos (LFF) I lygos komanda - "Viesulas-Dragūnas".

Mūsų miesto jaunimo komanda, kurios pagrindą sudaro 16-17 metų vaikinai, Klaipėdos "Viesulo" sporto centro auklėtiniai ir prie jų prisijungę keli rankinio klubo "Dragūnas" žaidėjai I lygoje demonstruoja puikų žaidimą ir turi visas galimybes tapti ne tik reguliaraus čempionato ir pirmenybių nugalėtojais.

Ši komanda išties maloniai stebina - per 11 rungtynių suklupo vos kartą ir tai tik 2 įvarčiais - 32:34 prieš lyderius Vilniaus "Amber" rankininkus.

Tiesa, kovo 28 dieną klaipėdiečiams Vilniuje paskutinėse reguliariojo čempionato rungtynėse dar teks susitikti su šia sostinės ekipa ir, laimėjęs rungtynes 3 įvarčių persvara, "Viesulas-Dragūnas" pakiltų į pirmąją vietą.

"Pradėdami sezoną kėlėme galbūt mažesnius lūkesčius, norėjome išbandyti jaunimą, bet rezultatai maloniai stebina. Šaunuoliai vaikinai, labai stengiasi, vis geriau žaidžia, o kai kurie "Viesulo" sporto centro auklėtiniai viena koja jau yra ir pagrindinėje "Dragūno" komandoje ir jau yra sužaidę oficialias rungtynes aukščiausioje lygoje, pavyzdžiui, Tomas Drakšas, Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius", - sakė vienas iš Klaipėdos komandos ekipos trenerių Gintaras Cibulskis.

Komandos dauguma, "Viesulo" sporto centro auklėtiniai, atstovauja Klaipėdai ir U17 čempionate. Rudenį jie tik per plauką netapo savo amžiaus grupės čempionais - finale nusileido Vilniaus SM "Tauras" auklėtiniams.

Trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad nuo sezono pradžios jaunimas stipriai ūgtelėjo, galima daugiau jais pasitikėti, matosi sunkaus darbo vaisiai - žaidimas tampa stabilesnis, techniškesnis.

"Jaunimas pirmoje lygoje gali daugiau pažaisti. Tai yra labai gerai, kai jie varžosi ne tik su vienmečiais, bet gali pasigrumti ir su suaugusiaisiais. Tikimės, kad galėsime išlaikyti žaidimo lygį, o "Viesulo" auklėtiniai ateityje papildys "Dragūno" komandą", - pridūrė trenerė.

Treneriai pabrėžė, kad debiutinis komandos sezonas yra neįprastas dėl karantino suvaržymų - keitėsi tvarkaraštis, rungtynių datos, viena komanda dėl pandeminės situacijos nulemtų aplinkybių net pasitraukė iš čempionato.

"Karantinas paveikė čempionato sistemą, tenka žaisti ne tik savaitgaliais, kaip buvo planuota, bet ir darbo dienomis vakarais, šventinėmis dienomis, pavyzdžiui, Vasario 16 d. žaidėme rungtynes namuose, o vakar, Kovo 11 d., vykome į rungtynes Šalčininkuose. Džiaugiamės ir esame dėkingi, kad mus labai palaiko "Viesulo" sporto centras", - pabrėžė treneriai A. Stropienė ir G. Cibulskis.

Treneriai tikisi, kad pavyks patekti į finalo ketvertą ir iškovoti bent jau medalius, o gal ir titulą. Tokią šventę yra tikimybė surengti Klaipėdoje.

"Turime minčių, galbūt finalo ketvertą pavyktų organizuoti Klaipėdoje. Tai būtų pirmoji tokia rankinio šventė Klaipėdoje. Žinoma, tokiu atveju reikėtų ir sporto centro pagalbos, nes vieniems tai suorganizuoti būtų nelengva. Taip pat jau dabar esame apsisprendę, kad jei tik bus galimybės, ir kitą sezoną sieksime atstovauti Klaipėdai pirmoje rankinio lygoje. Galbūt prie komandos prisijungtų ir jaunesnių žaidėjų, nes "Viesulo" sporto centre yra tikrai daug gabių ir talentingų rankininkų. Norisi, kad jie nesustotų, tobulėtų ir didintų savo meistriškumą", - sakė rankinio treneriai.

VIENINGI IT KUMŠTIS. "Viesulo-Dragūno" komanda demonstruoja pavydėtiną kovingumą ir susitelkimą.

PAJĖGŪS. Štai šie vaikinukai yra pajėgūs šiemet tapti Lietuvos rankinio federacijos I lygos nugalėtojais.

GYNYBA. "Viesulo-Dragūno" rankininkai stengiasi atidirbti gynyboje, o tuomet jau užpulti varžovus greitomis atakomis. Jų stiprybė - jaunatviškas maksimalizmas ir pergalių troškimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder